MSB 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı: 'Bedelini ağır ödeyecekler!'

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, “Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtları ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil 41 terörist etkisiz hâle getirildi.” ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, dün TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan'da bulunan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetlediklerini, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediklerini belirtti.

Ülkenin bekasına ve halkın güvenliğine yönelen tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelenin azim ve kararlılıkla süreceğini, teröristlerin saldırının bedelini ödeyeceklerini belirten Aktürk, "Son bir hafta içerisinde 14'ü 18-21 Ekim tarihlerinde Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatları ile olmak üzere Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 41 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı.

Aktürk, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1171'i Irak'ın, 1064'ü Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 235 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

"IRAK'IN VE SURİYE'NİN KUZEYİNDE 47 TERÖR HEDEFİ İMHA EDİLDİ"

Dün düzenlenen hava harekatına ilişkin bilgiler veren Aktürk, şunları kaydetti:

"Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik dün akşamdan bu sabaha kadar icra edilen hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 47 hedef başarıyla imha edilmiştir. İcra edilen hava harekatlarında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi sürmekte olup hava harekatlarımız devam edecektir."

Havalimanlarında turuncu alarm Gündem "Terörün hortlamasına izin vermeyeceğiz" Gündem MİT'ten PKK hedeflerine operasyon Gündem Ömer Öcalan amcası Abdullah Öcalan'la görüştü Gündem