MİT ve emniyet güçlerinden ortak operasyon! DEAŞ'ın sözde sahil tabur komutanı Hatay'da yakalandı

Hatay'da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polislerce düzenlenen operasyonda, terör örgütü DEAŞ'ın sözde sahil tabur komutanı "Abu Süleyman El Aşkar" kod adlı Ahmed A.K. Ali'nin de aralarında bulunduğu 8 terörist yakalandı.

Abone ol

DEAŞ'ın sözde Sahil Taburu Komutanı Abu Süleyman El Aşkar kod adlı Ammar Haşim EL Bekai ve beraberindeki zanlıların, Hatay'da farklı örgüt evlerinde ikamet ettikleri, MİT ve Emniyet'in ortak çalışmaları neticesinde tespit edildi. MİT'in istihbari ve operasyonel desteğiyle, Terörle Mücadele birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 8 DEAŞ'lı yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet'ten DEAŞ terör örgütüne yönelik Hatay'da operasyon düzenlendi. DEAŞ'ın sözde Sahil Taburu Komutanı Abu Süleyman El Aşkar kod adlı Ammar Haşim El Bekai ve Ahmed Ali isimli şüphelilerin Hatay'da farklı örgüt evlerinde kaldıkları tespit edildi. MİT'in istihbarı ve operasyonel desteğiyle, Terörle Mücadele birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 8 DEAŞ'lı yakalandı.

TÜRK BAYRAĞIMIZI YAKMIŞLAR
Örgüt üyelerinin 2022 yılı Kasım ayında öldürülen DEAŞ lideri Ebu Hasan El Haşimi El Kureyşi'nin yerine geçen Abu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi'ye biat ettikleri ve Türk Bayrağını yaktıklarına ilişkin görseller ele geçirilirken yakalanan hücre üyeleri temin ettikleri silahlarla Suriye'ye giderek, Suriye sahasındaki Türk askerlerine yönelik eylem talimatı aldıklarını itiraf etti. Operasyonda 3 tabanca, çok sayıda fişek, 2 bıçak, yaşam malzemeleri ve çok sayıda teknik malzeme ele geçirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oğluna sahip çık, o başka ebeveynler arama peşinde Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'hoş geldiniz' telefonu Gündem Ankara'da terör operasyonu Gündem "Soğutma amacıyla 'Beata' gemisine müdahaleye başlandı" Gündem