Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan deprem bölgesi ile ilgili açıklama: NATO 4 bin kişilik çadır daha gönderecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO'nun Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye yolladığı 4 bin kişilik çadıra ek olarak, 4 bin kişilik daha çadır yollama kararı verdiğini açıkladı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan şehirler arasında olan Hatay'daki çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede Bakan Akar, Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki Ötençay Mahallesinde AFAD koordinasyonu, Milli Savunma Bakanlığı ve NATO iş birliği ile kurulumu devam eden 2 bin 400 kişilik çadır kentte incelemelerde bulundu.

NATO yetkilileri ve askeri yetkililerden çadır kente ilişkin bilgi alan Akar, NATO çadır kentlerinin kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

"MEHMETÇİK DERSHANELERİ KURACAĞIZ"
Sektörler halinde gerçekleşen çalışmalardan birinci sektördeki kalma yerleri ve genel kullanım alanlarının kurulumunun tamamlandığını aktaran Akar, şunları söyledi:

"Gerek kalma yerleri gerekse sosyal alanları açısından vatandaşımızın rahatlıkla kullanabileceği bir çadır kent ortaya çıktı. Bunu daha da geliştireceğiz. Bir taraftan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılarken diğer taraftan da sosyal imkanlardan yararlanmaları için gereken ortam sağlanıyor. Ayrıca geniş çadırlar var. Onları da Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer ile yakın iş birliği ve koordinasyon içinde gerekli öğretmen desteğinin sağlanması ile anaokulundan başlayarak üniversite hazırlık kursları dahil Mehmetçik dershaneleri kuracağız."

NATO İLE MUTABAKATA VARILDI
NATO'nun Hatay'da toplam 4 bin kişilik çadır kent kurulumunun devam ettiğini dile getiren Akar, "Bunlara ilave olarak 4 bin kişilik çadır kent için de NATO ile gerekli görüşmeler yapıldı. Mutabakat gerçekleşti." ifadesini kullandı.

SOSYAL ALANLAR
Ötençay Mahallesi'ndeki Hatay NATO Çadır Kenti'nin kurulduğu 100 bin metrekarelik alanın tasfiyesi 8 günde yapılarak inşaata hazır hale getirildi.

Çadır kentte tuvalet ve banyo, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, spor etkinlik çadırı, sağlık merkezi, çocuk parkı, mescit, temiz ve atık su arıtma tesisleri, idari ofisler gibi birimler bulunuyor.

Eksi 32 ve 49 dereceye dayanıklı barınma çadırlarında, ısıtma ve soğutma sistemi, yangın algılama detektörü, yatak, ranza bulunuyor. Çadır kentte, Rol 2 seviyesinde hastane olarak hizmet verecek tıbbi destek ünitesiyle Mehmetçik okulları da yer alacak.

Türk generalin görevi çay bardağı toplamak mı? Gündem Mehmetçik'in Kırıkhan'a vedası tüyleri diken diken etti: Korku nedir bilmeyiz Gündem Depremlerin ardından açığa çıkan hafriyatlar nerelerde kullanılacak? Gündem TOKİ'den deprem bölgesine yapılacak konutlarla ilgili açıklama Gündem