Bakan Akar, "Depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verdik"

Deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin etkilendiği bölgelerde ikamet eden veya ailesi bu bölgelerde yaşayan 10 bin 900 Türk askerine "sıla izni" verildiğini duyurdu.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Akar, 10 bin 900 Türk askerine sıla izni verildiğini açıkladı.

Bakar Akar, erken terhis konusunda konuşurken "Erken terhis söz konusu değil. Bizim terörle mücadelemiz, hudut güvenliği faaliyetlerimiz, semalarda, denizlerde, yurt dışındaki görevlerimiz aksaksız eksiz devam ediyor" dedi.

YAPILAN YARDIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Bakan Akar, konuşmasında "ABD, Endonezya, Hollanda, İngiltere, Katar ve Norveç´in görevlendirdiği uçak ve helikopterlerle birlikte 65 uçak, 66 helikopter, 41 İHA/TİHA ile toplam 2 bin 602 sorti yapıldı. Bu büyük, ciddi bir rakam. Bu uçuşlarla 32 ilçe 152 köye de yardım ulaştırıldı" ifadelerini kullandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Milli Savunma Bakanı Akar, on ili etkileyen yıkıcı depremden sonra deprem bölgesine yardım ulaştırmaya başlayan TSK Helikopter Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Dışileri Bakanlığı'nda atama hareketliliği Gündem Kurum: Yerleşim yerleri belirlendi Gündem Bakan Soylu CNN'de depremzedelerle ilgili açıklamalarında gözyaşlarına hakim olamadı Gündem CAN KAYBI 39 BİN 672 Gündem