Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na seslenen Buket Aydın: 'PKK bir terör örgütüdür' dediğinizi duymak istiyoruz

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile olan ilişkisine yönelik açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'na seslenen Buket Aydın, "Duymak istediğim şu: PKK bir terör örgütüdür. Kökünü kazıyana kadar Türkiye Cumhuriyeti devleti PKK ile mücadele etmeyi sürdürecektir. PKK’nın Kandil'deki elebaşları bizi övmeyin partimizi övmeyin siz bize destek açıklaması yapmayın PKK ile HDP‘yi ayrıştırın. Bizim sizden bunu duymaya ihtiyacımız var. Neden bunu söylemiyorsunuz." dedi.

Abone ol

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere haftalar kaldı...

Aylar süren görüşmelerin ardından Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

HDP'DEN KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEME KARARI
Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının hemen ardından HDP ile diyaloğa başladı.

HDP ise cumhurbaşkanlığı için aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile olan ilişkisine yönelik açıklamalarda bulundu ve Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Aydın, "Duymak istediğim şu: PKK bir terör örgütüdür. Kökünü kazıyana kadar Türkiye Cumhuriyeti devleti PKK ile mücadele etmeyi sürdürecektir. PKK’nın Kandil'deki elebaşları bizi övmeyin partimizi övmeyin siz bize destek açıklaması yapmayın PKK ile HDP‘yi ayrıştırın. Bizim sizden bunu duymaya ihtiyacımız var. Neden bunu söylemiyorsunuz." dedi.

Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle;

"Güçlendirilmiş yerel yönetim adı altında özerklik yolunu açmayacağız. Devletin üniter yapısını bozmayacağız. Sizden bunun garantisini istiyorum. Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Erdoğan hepinizden bunu istiyorum. Aynı şeyleri sayın Erdoğan’a da söylüyorum. Neden şu anda sadece size söylüyorum? Çünkü şu anda HDP‘nin desteklediği adayı Kemal Kılıçdaroğlu o yüzden size daha yüksek sesle söylüyorum. Bize bunun garantisini vermek zorundasınız. Sayın Akşener 'HDP masada siyasi bir aktördür bunun varlığını kabul ediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu bunlarla görüşüyor ve bunlar da bizi destekliyor' diye sizin de açık yüreklilikle söylemenizi bekliyorum.

"BUNU TÜM TÜRKİYE BİLSİN"
Sayın Kılıçdaroğlu danışmanınızın yaptığı açıklamaya katılıyor musunuz? KHK'lıların işlerine geri döndürüleceğine dair bir taahhüdünüz varsa siz söyleyin bilelim. Bunu danışmanınız açıklamasın tüm Türkiye bilsin. Ben bu soruları kimseyi eleştirdiğim için sormuyorum. Ben sadece bir vatandaş olarak ve bir birey olarak gizli döndürülen bir şeyler varsa bunların ortaya çıkarılmasını istiyorum. Bunların aydınlatılmasını istiyorum. Benim derdim amacım bu kadar"

Akşener'den AK Partili isme: Sen alkışlamasaydın Gündem Altılı Masanın iki büyük imtihanı: FETÖ ve PKK Gündem Ege Denizi'nde deprem Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diğerleri hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun... Gündem