Millet İttifakı tamamen dağılıyor mu? İYİ Parti yerel seçimlerde CHP ile birlikte olacak mı? İsmail Saymaz tek tek anlattı

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Partili üst düzey bir yönetici ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı. İYİ Parti'nin CHP ile bağını tamamen kopartacağını ve bunun yerel seçimler için de geçerli olacağını belirten Saymaz, "Görüştüğüm kişi seçmenin kendilerini CHP ile yakınlıklarından dolayı 'PKK'ya destek' olarak suçluyor" dediğini belirtti.

Abone ol

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'deki Sokağın Sözü programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın yıkılacağını belirten Saymaz, İYİ Partili üst düzey bir yönetici ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı.

"CHP İLE YAKINLIKTAN DOLAY PKK DESTEKÇİSİ OLARAK SUÇLANDIK"

İYİ Parti'deki oy kaybının CHP'nin HDP ile olan temasına sessiz kalındığı algısı bir kez daha doğruluk buldu.

Gazeteci Saymaz, "İYİ Parti Millet İttifakı'ndan ayrılabilir. Başkanlık divanı toplantı. Bugün üst düzey İYİ Partili biriyle konuştum. Dediler ki; zaten onlar 6'lı masada bu şekliyle oturmak istemiyorlardı. Biraz Kılıçdaroğlu'nun zorlamasıyla oturdular. Onlar diyorlardı ki, biz bu ittifakın kurucusuyuz. CHP ile biz eşit ağırlıkta ve önemde olalım. diğerleri bizle eşit olmasınlar. Fakat bunu Kılıçdaorğlu'na kabul ettiremedi. Kılıçdaroğlu önce 6'lı masayı seçim için kurdu sonra bir bloğa çevirdi. Her bir lideri de birbiriyle eşitledi. Meral Akşener de bundan rahatsızdı. Kılıçdaroğlu'nun liderleri eşitlemesinin sebebi de adaylıkta kendisine el kaldırmalarıydı." dedi.

İYİ PARTİ NEDEN RAHATSIZ?

Saymaz, İYİ Partili yöneticinin "Seçim kampanyasında İYİ Partililer şöyle bir vakadan şikayet etmeye başladı; "Seçmenimiz, HDP'nin CHP ile olan teması nedeniyle bizi de bundan sorumlu tutuyor. Siz de HDP'nin yanında olunan CHP'nin yanındasınız diye itham ediliyoruz" dediler ve bundan şikayetçiydiler." dediğini vurguladı.

İYİ Parti'nin seçmeninin ayrılık istediğini belirten Saymaz, "Başkanlık divanında bu konu masaya yatırıldı ve 4,5 saat konuşuldu. "Aday yanlıştı" dediler, CHP ile ortak hareket etmemiz, PKK ile işbirliği suçlamasına yol açtı ve bunun altında ezildik, cevap veremedik. İttifaktan çıkalım herkes kendi yolunda ilerlesin dendi." ifadelerine yer verdi.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK OLACAK MI?

2024'teki yerel seçimlerin akıbetini de soran İsmail Saymaz, "CHP ile sadece ittifak dağıtmak değil bağı da koparmak olarak planlanıyor. Bu saatten sonra müstakil hareket edeceğiz. CHP'nin yükünü biz de taşıyamıyoruz. CHP'nin ülke yönetmekle ilgili kabiliyetleri ve kapasitesiyle kendilerininkinin farklı olduğunu dolayısıyla ittifak olarak biraraya gelmeyeceklerini söylediler. Fikirleri yerel seçimler için de aynı. İttifakın tekrar kurulma ihtimalinin zayıf olduğunu söylediler." diyerek aldığı cevapları aktardı.

Ekonomi Mehmet Şimşek'e emanet Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kabine'yi cumartesi açıklayacak! Mehmet Şimşek, Sinan Oğan... Gündem AB ülkeleri Türk vatandaşlarına neden vize vermiyor? AB'den Türkiye'ye ambargo mu var? Gündem Yeni milletvekilleri Meclis'te yemin etti Gündem