Meteoroloji'den uyarı geldi! İstanbul ve Ankara dahil bazı illere çamur yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre iller için uyarıda bulundu. Meteoroloji'den gelen uyarıda Afrika tozlarının Türkiye'ye geleceği ve hava sıcaklığında önemli bir düşüş yaşanacağı bildirildi.

Abone ol
  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü de "Bugün hava nasıl?" sorusuna yanıt olarak son hava durumu tahminlerini paylaştı. 
  • Türkiye genelinde birkaç gündür hava sıcaklığı düşmeye başladı.
  • Büyük kentlerimizde bu etkin bir şekilde hissediliyor. 

FLAŞ UYARI GELDİ

  • Meteorolojik kaynaklardan bu gece ve cumartesi gününe yönelik flaş bir uyarı yapıldı.

BU GECE BAŞLAYACAK: 'ARABA YIKAMAYIN, CAM SİLMEYİN'

  • Meteorolojik tahminler paylaşan Hava Forum hesabından yapılan açıklamada çamur yağışı olacağı duyuruldu. 

  • Sosyal medyada hava durumuna dair değerlendirmeler ve gelişmeler paylaşan Hava Forum hesabı, "Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika katkılı çamur yağmuru bekleniyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin" paylaşımıyla dikkat çekti.
  • Bu uyarıyla birlikte, hava sıcaklığında da önemli bir düşüş bekleniyor.
  • Bir sonraki paylaşımda paylaşılan haritaya işaret edilerek "Afrika tozları genel olarak coğrafyamıza doğru yöneliyor. Şu sıralar Ege ve Marmara'da toz var. Geceden itibaren ve cumartesi ara ara çamur yağacak" dendi.
  • Öte yandan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan hava durumu ile ilgili yaptığı son değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük’te yağış bekleniyor. Aynı gün akşam saatlerinde Adana’da da sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise rüzgarın yön değiştirmesiyle sıcaklıklarda 4-5 derece düşüş olacak. Aynı gün Bursa, Ankara, Konya ve Kayseri’de kısa süreli yağış geçişleri yaşanması bekleniyor. İstanbul’da pazar günü hava bulutlu olacak.”

AKINCI TİHA Çakır'la tam isabet Gündem Çanakkale Boğazı'nda 43 saattir gemi geçişleri yapılamıyor Gündem Hayata Dönüş Operasyonu'nda eski bakan Saadettin Tantan'ın ifadesi alındı Gündem İmamoğlu'nun 'israfı bitirdik' algısı elinde patladı Gündem