Meteoroloji açıkladı: Afrika sıcakları geri dönüyor

Meteoroloji, sıcaklıkların yurdun batı ve güney kesimlerinde hafta boyunca mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi. Ağustos ayı boyunca özellikle güneybatı kesimlerde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkili olacağını vurgulandı.

Abone ol
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, haftanın hava tahminine ilişkin açıklamalarda bulundu.
  • Batı ve güney kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini belirten Acar, iç kesimlerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini ifade etti.

  • Acar, yurdun kuzeydoğu bölgelerinin, Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla serinleyeceğini, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşebileceğini kaydetti.
  • Ayrıca, ağustos ayı boyunca özellikle güneybatı kesimlerde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkili olacağını vurguladı.

  • Bu hafta yurt genelinde yağış beklenmediğini belirten Acar, ağustos ayının kurak geçtiğini ve önümüzdeki hafta boyunca da yağışsız bir dönemin öngörüldüğünü söyledi.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

  • 3 büyükşehirdeki sıcaklıklara ilişkin de bilgi veren Acar, Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükseleceğini, yağış beklemediklerini belirtti.
  • İstanbul'da 3 gün boyunca kuzeydoğulu rüzgar görüleceğini ancak bunun fırtınaya dönüşmeyeceğini bildiren Acar, "İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Yağış beklemiyoruz ama nemden dolayı hissedilen sıcaklık fazla olabilir." diye konuştu.

  • İzmir'in bazı ilçelerinde sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağını anlatan Acar, kentte sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyrettiğini söyledi.
Mersin Körfezi alarm veriyor Gündem 'İsrail hukuk devletidir' diyen Fatih Altaylı'nın amacı ne? Gündem Edirne'de 26 kaçak göçmen yakalandı Gündem Korkutan açıklama: Bin yıllık faylar harekete geçebilir Gündem