Meryem Göka'dan Müslüman Karşıtı Irkçılığa Dikkat

Türk milletvekili Meryem Göka, Avrupa'da artan Müslüman karşıtı ırkçılığa ilişkin açıklamalarda bulundu ve çözüm önerilerini paylaştı.

Abone ol

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, Avrupa'da artan Müslüman karşıtı ırkçılığa dikkat çekti. "Irkçılık, herkesi tehdit eden bir zehirdir" diyen Göka, bu durumun acilen ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Almanya'da Temaslar

TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanvekili olarak Almanya'da çeşitli temaslarda bulunan Göka, Köln'deki Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Merkezinde basına açıklamalarda bulundu.

Siyasi Görüşmeler ve Medya Eleştirisi

Göka, Avrupa Konseyi'nde Müslüman karşıtı ırkçılığın çözülmesi için siyasi yetkililer ile görüştüklerini belirtti. Medya tutumuna dikkat çekerken, "Müslümanlara yönelik saldırılarda konu farklı işleniyor, bu durum önyargılı bir yaklaşımın ürünüdür" dedi.

Aşırı Sağın Etkisi ve İnsan Hakları

Aşırı sağ partilerin Avrupa'da etkin olduğunu vurgulayan Göka, Müslüman karşıtlığının insan hakları açısından kabul edilemez olduğunu ifade etti. "Konuya objektif şekilde yaklaşılmalı ve herkesin sorumluluk alması gerekmektedir" dedi.

Göka, bu ırkçılıkla mücadelede sivil toplum kuruluşlarına, medyaya ve siyasetçilere büyük görevler düştüğünü belirtti. "Olayları ciddiye alıp hızlı çözümler üretmeleri gerekiyor" diye ekledi.

TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'da, Köln'deki Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Merkezinde basın açıklamasında bulundu.

Doğanın Renk Cümbüşü: Karagöl Tabiat Parkı Gündem TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre'nin Cenevre Şehrine Geldi Gündem Kocaeli'de Öğrenciler Elektrik Üretmek İçin Pedal Çeviriyor Gündem Belçika'da Yerel Seçim Heyecanı Gündem