Mersin Valisi Pehlivan'dan Cinsel Saldırı İddialarına Yanıt

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yurtta yaşanan iddiaların asılsız olduğunu ve inceleme başlatıldığını duyurdu.

Abone ol

Mersin Valisi Pehlivan'ın Açıklamaları

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin KYK Kız Yurdu'nda bir kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

Olayın Seyri

Valilikte düzenlenen basın toplantısında Pehlivan, akşam saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'na gidiş güzergahındaki iki kız öğrenciye, bir araçta bulunan iki erkek tarafından rahatsız edici sözler söylendiği ihbarının alındığını belirtti. İhbar üzerine, emniyet birimleri ve yurtta görevli ekipler olay yerine hızla ulaştı.

Araştırmalar Sonucunda

Öğrencilerle yapılan birebir görüşmelerde sosyal medya üzerinden iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet veya şikayetin bildirilmediği anlaşıldı. Pehlivan, sosyal medyada yayılan haberlerin asılsız olduğunu vurgulayarak, "Sosyal medya paylaşımlarından etkilenerek yurdun dışında toplanan öğrencilerimiz, ardından kaldıkları yurtlarına dönmüştür." dedi.

Adli Süreçler Başlatıldı

Vali Pehlivan, cinsel saldırı iddialarıyla ilgili olarak adli ve idari tahkikatın sürdüğünü ifade ederek, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, yanlış bilgi yayan sosyal medya hesaplarına yönelik inceleme başlattı." şeklinde konuştu.

Güvenlik Önlemleri ve Uyarılar

Öğrencilerinin huzur ve güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Pehlivan, "Yurtlarımızda barınan öğrenciler, ailelerinin emanetidir. Provokatif haberlere itibar edilmemelidir." dedi. Açıklamasında, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz de yer aldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan (sağ 2), yurtta kalan kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Açıklamasında Pehlivan'a, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak (sol 2), İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk (sağda) ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz (solda) eşlik etti.

Bakan Kurum'dan Deprem Konutları Açıklaması Gündem Gelibolu'da Hayat Kurtaran Anlar Gündem Adı insan kaçakçılığına karışan Tuğgeneral'in rütbesi geri alındı Gündem Köfteci Yusuf'tan 'domuz eti' açıklaması Gündem