Merdan Yanardağ'dan skandal TCG Anadolu sözleri: SİHA-İHA gemisi diye bir şey yok

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Yunan basınında bile yer bulurken Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TCG Anadolu'nun SİHA gemisi olmadığını savunarak, "Literatürde böyle bir şey yok. Bu bir çıkarma tamamlanmamış çıkarma gemisi" dedi.

Abone ol

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Türk donanmasa teslim edildi. 231 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip TCG Anadolu'nun uçuş güvertesinde 11 adet SİHA konuşlandırılabiliyor, hangarında ise 30 SİHA taşınabiliyor.

YUNAN BASINI MANŞETTEN GÖRDÜ
TCG Anadolu kısa sürede dünyada da ses getirdi. Yunan basını gemiyi manşetten okuyucularına sundu.

Ülkenin en önde gelen gazetelerinden olan Etnos, TCG Anadolu'nun özelliklerine geniş yer ayırdı.

Pentapostagma gazetesi de TCG Anadolu'yu manşetine taşıyan gazetelerden biri oldu.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Uçak gemimiz TCG Anadolu'yu devreye alıyoruz ve Silahlı Kuvvetlerimize teslim ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"SİHA-İHA GEMİSİ DİYE BİR ŞEY YOK"
Milli SİHA Yunan basınında bile yer bulurken Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TCG Anadolu'nun SİHA gemisi olmadığını savunarak, "Literatürde böyle bir şey yok. Bu bir çıkarma tamamlanmamış çıkarma gemisi" diye konuştu.

Canlı yayında TCG Anadolu hakkında skandal ifadeler kullanan Yanardağ, şunları söyledi;

Bir milli gemi projesinde üretilen bir çıkarma gemisi. Öyle SİHA-İHA gemisi diye bir kavram yok. Biz bugün amirallerle konuştuk. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin deneyimli, kıdemli amiralleriyle konuştuk. Böyle bir şey yok. Literatürde SİHA-İHA gemisi diye bir şey yok diyorlar. Bu çıkarma gemisi üstelik tamamlanmamış bir SİHA gemisi.
Uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı Gündem AK Partili Özlem Zengin: AK Parti'yi kadınlar inşa etti Siyaset Bahçeli'den 14 Mayıs çağrısı Gündem Cevdet Yılmaz: Aile ve Gençlik Bankası kurulacak Gündem