Merdan Yanardağ için hesap vakti! Bebek katili Öcalan'a methiyeleri nedeniyle hakim karşısına çıkacak

Merdan Yanardağ, teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında yaptığı övgüler sonrası tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle bebek katili Öcalan'ı öven Yanardağ'ın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu.

Abone ol

Merdan Yanardağ Tele 1'de PKK'nın elebaşı terörist Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırdı. Başsavcılık soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yanardağ, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkacak: 4 Ekim!

BEBEK KATİLİNİ ÖVEN YANARDAĞ'IN İDDİANAMESİ DÜZENLENDİ

Başsavcılık, soruşturma kapsamında önceki gün Yanardağ hakkında gözaltı kararı vermişti. İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Yanardağ'ın 27 Haziran'da tutuklanmıştı. Yürütülen soruşturma sonunda Merdan Yanardağ hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, Merdan Yanardağ'ın programda sarf ettiği sözlerin toplumda infial oluşturan, iç acıtan ve insanları derinden rahatsız eden suçları işleyen ve kesinleşmiş mahkeme kararı ile bu suçları işlediği sabit olan terör örgütü liderini yüceltip, eylemlerinden övgüyle bahsedildiğine yer verildi.

10 YIL 6 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Hazırlanan iddianamede, ülkemizde halen mevcudiyetini sürdüren terör tehdidi altında bulunduğu ve toplumun terör konusundaki hassasiyeti de göz önüne alındığında şüpheli Merdan Yanardağ'ın sözlerinin kamu düzeni açısından bir tehlike doğurabilecek olduğunu kaydedildi. Yanardağ'ın 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Suçu ve suçluyu övmek' suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gönderilmişti. İddianame Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutukluluk halinin devamına karar verilen Yanardağ 4 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü Gündem İşte 515 Haşimi çetesinin amacı, tarihi ve eylemleri Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vize serbestisi için 52 yıldır bekliyoruz Gündem Gaye Erkan'ın ilk G 20 zirvesi Gündem