Mehmet İzmirlioğlu'ndan TSYD’ye tepki: "Başörtülü eşim ayrımcılığa uğradı"

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi Mehmet İzmirlioğlu, eşiyle birlikte derneğin İstanbul Beşiktaş’taki açık havuzuna gittiğinde, eşinin başörtülü olması nedeniyle ayrımcılığa uğradığını iddia etti. Olayı Anadolu Ajansı'na (AA) anlatarak yaşadığı mağduriyeti dile getiren İzmirlioğlu, "Havuz görevlisi beni çekerek, ‘eşiniz kapalı, açık havuza girmesi yasak, başkan tarafından yasaklandı' dedi" ifadelerini kullandı.

Abone ol
  • Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi Mehmet İzmirlioğlu, üyesi olduğu derneğin yüzme havuzunda eşinin başörtülü olması nedeniyle ayrımcılığa uğradığını söyledi.
  • Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi Mehmet İzmirlioğlu, AA muhabirine, eşinin başörtüsü nedeniyle yaşadığı mağduriyeti anlattı.

"HAVUZ GÖREVLİSİ BENİ KENARA ÇEKTİ"

  • İzmirlioğlu, 29 Ağustos'ta Türkiye Spor Yazarları Derneğinin İstanbul Beşiktaş'taki açık havuzuna eşi ve çocukları ile birlikte gittiğini söyleyerek, "Havuza girmek için gittiğimde havuz görevlisi beni çekerek, ‘ağabey eşiniz kapalı, açık havuza girmesi yasak, başkan tarafından yasaklandı' dedi." ifadelerini kullandı.
  • Eşinin başörtülü olması nedeniyle yaşanan bu mağduriyeti kabul etmeyerek itiraz ettiğini belirten İzmirlioğlu, eşinin havuz görevlisine sıkıntı olacaksa girmeyebileceğini söylediğini dile getirdi.
  • İzmirlioğlu, görevlinin eşinin başörtüsü nedeniyle çocukları havuzda yüzerken bile başında bekleyemeyeceğini ifade ettiğine dikkati çekerek, havuz görevlisinin eşinin havuz başında değil kendi odasında bekleyebileceğini söylediğini aktardı.

"HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZ DEDİM"

  • Bu konuşmanın ardından Türkiye Spor Yazarları Derneğine giderek şikayet etmek istediğini aktaran İzmirlioğlu, şöyle devam etti:
  • "Oraya gittiğimde görevliler, yöneticiler ve başkan oturuyordu. Başkana dönerek bu durumun çok yakışıksız olduğunu hangi devirde yaşadığımızı ve nasıl böyle bir karar aldıklarını sordum. Başkan çok ciddiyetsiz bir şekilde 'Burası özel kurum, özel bir dernek. Burada bizim kurallarımız geçerli ve bu kurallara uymak zorundasınız' dedi. Ben de böyle bir kurala uymayacağımı, bunu şikayet edeceğimi söyledim."
  • İzmirlioğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir'in daha önce de böyle bir durum yaşandığını itiraf ettiğini vurgulayarak, diğer mağdur gazetecinin eşinin açık yüzme havuzu yerine kapalı havuza girmeyi kabul ettiğini söylediğini anlattı.

"28 ŞUBAT TRAMVASI"

  • İzmirlioğlu, orada bulunanlara adli makamlara şikayet edeceğini ve bu durumun çağ dışı olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:
  • "Ben böyle bir durumun çağ dışı olduğunu söyleyerek şikayet edeceğimi başkana söyledim. Başkan da 'İstediğin yere şikayet edebilirsin, elinden geleni ardına koyma' dedi. Daha önce 28 Şubat'ta yaşadığım ailece yaşadığım travmadan dolayı ben ve eşim çok etkilendik. Daha önce ablam, başını açmaması sebebiyle devlet memuru olan babam sürgün edilmişti. Ablama baskılar olmuştu. Ben de bu olayın üstüne gitmek için yani olayın sıcaklığıyla Twitter'a yazdım ve olay Twitter'da büyüdü, bu noktalara geldi. Bu olayın arkasında duruyorum ve bu olayın üstüne gitme için ne gelirse elimden yapacağım."

TSYD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

  • Yaşanan olayla ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği X hesabından açıklama yapıldı.
  • Yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:
  • "Bütün iyi niyetimizle sırf muhafazakar kadın üyelerimizin rahatsız olacağını düşünerek TSYD’de ayrı bir havuzu onlara tahsis etmiştik. Ama her seçimde yenilmesine rağmen bir türlü pes etmeyen bazı çevrelerin (Ayrıcalık yapıyorlar) diyerek bunu bizi yıpratmak için kullanabileceklerini hiç hesap etmemiştik, özür dileriz.

    Herkes şunu iyi bilsin ki 61 yıllık bir geçmişe sahip Türkiye Spor Yazarları Derneği üyelerinin arasında asla ayırım yapmayan bir kurumdur. Eşitlik ilkelerine sonuna kadar bağlıdır. Yasalara ve geleneklere harfiyen uyar, herkesin yaşam biçimine saygı duyar.

    Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek için, TSYD havuzunun her üyemizin hizmetinde olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz.

    Saygılarımızla.

    TSYD YÖNETİM KURULU"

Naci Görür'den korkutan haber! 3 ili uyardı Gündem Kayıp Narin'in babası tepki gösterdi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ortadoğu politikası eleştirilerine yanıt Gündem Özlem Zengin'den CHP'ye Dilruba Kayserilioğlu tepkisi Gündem