Max Blumenthal'ın Batı Medyasını Eleştiren Açıklamaları

Gazeteci Max Blumenthal, Batı medyasının İsrail'in savaş suçlarına ilişkin tutumunu eleştiriyor.

Abone ol

Amerikalı gazeteci Max Blumenthal, Batı medyasının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve savaşa dair suçlarını görmezden geldiğini belirtti. İstanbul'da düzenlenen bir konferansta, The Grayzone adlı bağımsız haber sitesinin editörü olarak gazetecilik anlayışına ışık tuttu.

Medyanın Rolü

Konferansta görüşlerini paylaşan Blumenthal, Batı medyasının 7 Ekim sonrası süreçte nasıl bir tutum sergilediğini eleştirdi. "Batı medyası, İsrail ordusu'nun Gazze'deki gruplara karşı verdiği kayıpları yeterince aktarmadı, yalnızca kaçırılan sivillere odaklanıldı," dedi.

Savaşın Gerçek Yüzü

Blumenthal, bazı haberlerin gerçeği çarpıttığını belirterek, "Bazı medya organları, İsrail'in sert tepkisini meşrulaştırmak amacıyla 'kafası kesilmiş bebekler' gibi sahte hikayeler üretti," ifadesini kullandı. Ayrıca, Birleşmiş Milletler çalışanının öldürülmesi ve Cibaliye Mülteci Kampı'nın bombalanması gibi olayların yeterince yer bulmadığını vurguladı.

ABD'nin Rolü

ABD'nin İsrail-Filistin barış sürecinde engelleyici bir şekilde hareket ettiğini söyleyen Blumenthal, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in insani yardım konvoylarına yönelik saldırıları göz ardı ettiğini savundu. "Blinken, insani yardımların girişinin engellenmediğini iddia ettikten sonra, saldırılara izin verdi," dedi.

İsrail Lobisinin Gücü

Blumenthal, Washington’daki İsrail lobisi'nin etkisine dikkat çekti. "Seçimlerdeki finansman rolleri, ABD politikalarının şekillenmesinde başat bir unsur haline geldi," diye belirtti. Ayrıca, bazı siyasilerin finansmanda yaşadığı zorluklara da işaret etti.

Küresel Aktivizm ve Kurumsal Çelişkiler

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından küresel aktif protestoların arttığını söyleyen Blumenthal, bu hareketlerin Batı'nın çelişkilerini ortaya çıkardığını kaydetti. Birleşmiş Milletler'in işlevselliği üzerinde kaygılarını dile getirerek uluslararası kurumların müdahil olamadığını vurguladı.

Sonuç

Blumenthal, "Bu savaşın uzun süreli bir çatışmaya dönüşmesi, uluslararası düzenin başarısızlığından kaynaklanmaktadır," diye uyarıda bulundu.

Bağımsız haber ve araştırmacı gazetecilik sitesi The Grayzone'un editörü Blumenthal, İstanbul'da katıldığı bir konferansta AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pelin Karaca Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu Gündem Kazak ve Türkmen Liderler Aşkabat'ta Abay Anıtını Açtı Gündem Hisarcıklıoğlu'ndan AB'ye Vize ve Kota İle İlgili Çağrı Gündem Cem Garipoğlu'nun Mezarı Yeniden Defnedildi Gündem