'Mavi Tik' Türkiye fiyatı belli oldu!

Kasım ayında kimlik hırsızlığı ihtimali nedeniyle "mavi tik" uygulamasını erteleyen Twitter, ücretli "mavi tik" statüsünü yeniden başlatıyor. Twitter Blue'nun Apple uygulaması üzerinden aylık ücreti 250 lira olarak, Android ve internet ücreti ise 110 lira olarak belirlendi.

Abone ol

Twitter'dan yapılan açıklamaya göre, şirket "mavi onay rozeti" statüsünü bugünden itibaren abonelerin hizmetine yeniden sunacak. 

Bu statü için web kullanıcılarından 8 dolar, Apple IOS kullanıcılarından 11 dolar aylık abonelik ücreti alınacak.

APPLE VE ANDROİD ARASINDA 140 LİRA FARK VAR
Twitter Blue'nun Türkiye ücretleri de belli oldu. Apple'ın geliştiricilerden aldığı yüzde 30'luk payı iOS kullanıcılarına yansıtan Twitter'ın aylık ücreti 250 liraya çıktı. Eğer uygulamayı Android tabanlı bir cihazdan ya da internetten alırsanız ücreti 110 lira olacak.

ONAY SÜRECİNDEN GEÇECEK
Ücretli aboneler, kullanıcı adlarını veya profil fotoğraflarını değiştirebilecek ancak onay süreci sonuçlanıncaya kadar "mavi tik" işareti geçici olarak hesaptan kaldırılacak.

Twitter ayrıca gelecek günlerde, "resmi" onay rozetini, işletme hesapları için altın renkle, devlet ve çok taraflı hesaplar için gri onay işaretiyle değiştireceğini duyurdu.

Şirket, kasım ayında, kimlik hırsızlığı ihtimali nedeniyle onaylı hesap olarak bilinen "mavi tik" uygulamasının yeniden başlatılmasını ertelediğini açıklamıştı.

MAVİ TİK'İN AVANTAJLARI NE?
Twitter'daki mavi onay rozeti şimdiye dek; kamu menfaatini ilgilendiren bir hesabın orijinal olduğunun bilinmesini sağlıyordu. Mavi rozet alabilmek için hesabın orijinal, tanınmış ve aktif olması gerekiyordu.

Yeni uygulamayla aylık 110 TL veren herkes mavi tik sahibi olabilecek. 

Twitter Blue'nun getirdiği bir takım avantajlar da bulunuyor. Bunlar;
Reklamsız okuma deneyimi, 
Son 24 saatte en çok paylaşılan makalelerin öne çıkması,
Okuyucu modu ile uzun Tweet dizelerini daha rahat okuyabilme, metin boyutlarını büyütebilme,
Yer işaretlerinde klasörleri düzenleyerek istenilen tweetlere daha rahat erişim,
En çok kullanılan sayfaların kişiselleştirilmesi,
Kişiye özel tema renkleri seçimi,
10 dakikaya kadar video ekleme imkanı
Favori sohbetlerin direkt mesaj kutusunda en üste sabitleyebilme özelliği. 

"Tam bir facia, kabul edilemez" Siyaset EYT, Ocak ayına kaldı! EYT hareketini başlatan isim Mevlüde Türkoğul haberet.com'a konuştu! Ekonomi Antalya selin yaralarını sarıyor Gündem ''Bukalemun Kılıçdaroğlu'' Gündem