Marmara Denizi'nde batan Batuhan A isimli kargo gemisinde son durum

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine yük taşırken saat 06.32’de acil durum sinyali bildiren ve saat 07.12'de sinyal kesilen 69 metrelik Batuhan A adlı kargo gemisi için dün yapılacak olan dalış olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmişti. Dalışın bugün gerçekleştirilmesi planlanıyor. 2 Mürettebatın cansız bedeni tespit edildi iddiasıyla ilgili Bursa Valisi Demirtaş'tan açıklama geldi.

Abone ol
  • Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batan kargo gemisi Batuhan A'nın 6 personeline ulaşmak için dün yapılması planlanan dalış hazırlığı hava muhalefeti nedeniyle gerçekleşmemişti.

  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin bugün batığa dalış yapacağı öğrenildi.

  • Marmara'da, önceki gün sabah saat: 06.32'de "acil yardım" sinyali veren ve 3 metrelik dalgalara teslim olan kargo gemisi Batuhan A.'nın kayıp 6 personelini bulmak için çalışmalar sürüyor.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE YAPILAMADI

  • Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında, 51 metre derinlikte, 6 mürettebatı ve bin 250 ton mermer tozu yükü ile batan 53 yıllık gemiye dalış yapılması dün saat 17.00'de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmişti.

DALIŞ İÇİN HAZIRLIK YAPILDI

  • Batığı tespit edilen ve düz bir şekilde görüntüsü saptanan gemide olduğu düşünülen personel için sabah saatlerinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın dalgıçlarının dalış hazırlığı yaptığı öğrenildi.

2 MÜRETTEBATIN CANSIZ BEDENİ GEMİDE TESPİT EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

  • DHA'da yer alan habere göre dalış hazırlığı yapılırken; kayıp 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenlerinin gemide olduğunun tespit edildiği iddia edildi.

BURSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin mürettebatından iki kişinin cesedine ulaşıldığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

"İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Demirtaş ayrıca "Geminin batmasıyla ilgili Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığınca adli, Bursa Valiliğimizce de idari soruşturma başlatıldı" ifadesini kullandı.

Hafta sonu plan yapacaklar dikkat! Şemsiyesiz evden çıkmayın Gündem Erzincan'daki altın madeni hakkında skandal iddia Gündem Kapadokya'da sıcak hava balon turu iptal edildi Gündem Göçük altındaki işçilerden ilk iz Gündem