Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twiter üzerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek mesajları yayınladı. "Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım" dedi.

Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019'da YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. 

2 YIL 7 AY 15 GÜN HAPİS
Duruşmada kararını açıklayan mahkeme, İmamoğlu'nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK'nın "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına hükmetti.

"KABUL ETMİYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı Twiter üzerinden olaya ilişkin açıklamalarda bulundu ve Ekrem İmamoğlu'na destek verdi.

Mansur Yavaş, "Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım." ifadelerini kullandı. 

"Benim hala gençliğim var" Gündem Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı geldi! Peki şimdi ne olacak? Siyaset Levent Göktaş kimdir? Gündem Muhalefetin adayını dava belirleyecek Siyaset