Mansur Yavaş, 'Cumhurbaşkanı adayı olurum' dedi mi? Buket Aydın, İYİ Partili ismin evinde konuşulanları anlattı

Meral Akşener ile ABB Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan 'cumhurbaşkanı adaylığı' tartışmasına dair konuşan Buket Aydın, o dönem İYİ Partili olan ismin evinde konuşulanları aktardı.

Abone ol

ABB Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında Mayıs 2023 seçimlerine dair "6'lı masa aday gösterirse aday olurum. Herkes 'korkak' vs diyordu. Ümit Özdağ da aday olmamı istiyordu. Aday olmalı mıydım hemen. Ankette kim çıkıyorsa bakılırdı. 'Aday ol' dense aday olacaktım. Ben zaten söyledim oybirliği olsaydı olurdum." dedi.

AKŞENER: YAVAŞ'A TEKLİF YAPILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Yavaş'ın açıklamalarına yanıt gecikmedi.

Akşener, "Sayın Mansur Yavaş korkaklığını bizim partimize operasyon çekerek cesaret örneği haline çevirdi. Bunu ayıpladığımı ifade etmek isterim. Kendisine bu söylendi. Şahitli, ispatlı bu söylendi. Dolayısıyla cesaret edemedi. Vatandaşın, milletin talebini kabul etmekten korktu. O cesareti gösteremedi, o mücadeleyi veremedi." ifadelerini kullandı.

"MANSUR YAVAŞ 'BEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLURUM' DEDİ"

Haber Global'de açıklamalarda bulunan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, o dönem İYİ Partili olan ismin evinde konuşulanları aktardı.

Aydın, "O dönem İYİ Partili olan birinin evinde Mansur Yavaş 'ben cumhurbaşkanı adayı olurum' diyor. Bu şekilde Meral Hanım'a haber gönderiyor. Bu kişinin ismini vermem çok şık olmayacak ama eminim. Meral Hanım da kendisini gündeme getiriyor. Sanki o evde 'olacağım' dememiş gibi 'yok olmayacağım' diyor." şeklinde konuştu.

İmamoğlu ve Koç Holding hakkında flaş iddia Gündem YSK Başkanı Yener'den deprem bölgesi açıklaması Gündem Buket Aydın: İmamoğlu gizli genel başkanlığını ilan etti Gündem Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski Türkiye'ye geliyor Gündem