Manisa'da Filistinli çocuklar için farkındalık etkinliği

Manisa'da düzenlenen etkinlik, Filistinli çocuklara destek amacıyla sanatsal bir duyarlılık oluşturmayı hedefliyor.

Abone ol

Manisa, Türkiye - Filistin'e yönelik saldırılara karşı bir tepki olarak "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği düzenlendi. Bu etkinlik, Manisa Filistin'e Destek Platformu ve Yetim Vakfı işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

 

ETKİNLİKTE DUYGULAR KAĞIDA YANSIDI

Etkinlikte Manisalılar, Filistinli çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için duygu ve düşüncelerini rulo kağıtlara resmettiler. Ayrıca, etkinlik sırasında İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler anısına Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Sivil toplum kuruluşları etkinlik kapsamında lokma dağıttı. Ayrıca, katılımcıların çizdiği resimler, sergi amacıyla İstanbul'a gönderildi.

ETKİNLİK HAKKINDA AÇIKLAMALAR

Manisa Filistin'e Destek Platformu Temsilcisi Muzaffer Yurttaş, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun bir yıl süresince Filistin'de 16 binden fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini, birçok çocuğun yaralandığını vurguladı. Yurttaş, "Gazze'deki pek çok çocuk korku içinde uyuyamıyor; yiyecek ve suya erişemiyorlar. Acilen uluslararası toplumun harekete geçmesi için çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Yurttaş, etkinliği düzenleyerek çocuklara yönelik yaşanan zorlukları gündeme taşımayı ve mazlum coğrafyalara sahip çıkmanın önemini vurgulamayı hedeflediklerini belirtti. "Her şeyin bireysel çıkarlar etrafında döndüğü günümüzde, başkalarının acılarını kendi acımız gibi görmeliyiz," dedi.

Manisa'da, Manisa Filistin’e Destek Platformu ve Yetim Vakfı işbirliğinde İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği gerçekleştirildi.

Filistin direnişinin güçlü durumu Gündem Hakurk ve Gara'da 12 terörist etkisiz Gündem Yangın Felaketi: Havadan Görüntüledi Gündem Charyn Kanyonu'nun Eşsiz Güzellikleri Gündem