Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: Birçok kentte hissedildi!

Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde birçok ilde hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya saha taramalarına başlandığını belirtti. AFAD tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar 374 ihbar geldiği, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplam 4 binada hasar oluştuğu ve Elazığ ilinde ise kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığı aktarıldı. Öte yandan 5 ilde eğitime ara verildi.

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

BİRÇOK BÖLGEDE HİSSEDİLDİ

Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin Diyarbakır, Elazığ ve Malatya'da hissedildiği bildirildi.

Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat, ve Adıyaman'da da hissedildi.

KANDİLLİ SON DEPREMLER

AFAD SON DEPREMLER

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan bir açıklama geldi;

"Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

5 İLDE EĞİTİME ARA

Yaşanan korkutucu depremin ardından Malatya, Elazığ, Şanlıufra, Adıyaman ve Batman'daeğitime bir gün ara verildi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, TRT Haber canlı yayınında saha çalışmalarının devam ettiğini ve kent genelinde eğitime 1 günlük ara verildiğini belirtti. Vali Yavuz, herhangi bir can kaybı tespitinin yapılmadığını söyledi.

YERLİKAYA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA: 3 BİNADA KISMİ ÇÖKME

İlk açıklamasında saha taramalarına başlandığını belirten Bakan Yerlikaya, meydana gelen deprem sonrası Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini açıkladı. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmadığını belirten Yerlikaya, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: 1 BİNADA 4 KİŞİ KURTARILDI

AFAD'dan yapılan açıklamada 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar geldiği belirtildi. Gelişmelerin takip ettiği aktarılırken Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplam 4 binada hasar oluştuğunu, Elazığ ilinde ise kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarıldığı aktarıldı.

Ayrıca yapılan açıklamada Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana geldiği aktarıldı.

Detaylar geliyor...

Adil Yıldırım: Daha büyük bir kıyamet olamaz Gündem Barzani Türkiye'ye geliyor Gündem Yunanistan ölüme terk etti, Sahil Güvenlik kurtardı Gündem Üniversite öğrencilerine 120 milyon TL proje desteği Gündem