Lübnanlı Abdullah Hicazi'nin Kayıpları ve Mücadelesi

Abdullah Hicazi, İsrail saldırısında ailesini kaybetti, sadece 5 yaşındaki oğlu Haydar kurtuldu. Hicazi'nin acı dolu hikayesi.

Abone ol

Lübnanlı baba Abdullah Hicazi, İsrail'in 23 Eylül'de başlattığı hava saldırıları sonucunda ailesinin büyük bir kısmını kaybetti. Hicazi, yalnızca 5 yaşındaki oğlu Haydar'ın hayatta kaldığını bildirdi.

Hava Saldırısının Ardından

Abdullah Hicazi, İsrail ordusunun Hizbullah ile süren çatışmaların ardından Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine yaptığı yoğun hava saldırılarında, Ensar beldesindeki evinin bombalandığını ifade etti. Saldırı sonucunda 9 aile üyesi hayatını kaybetti, oğlu Haydar ise enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

Oğlunun Yanında

Yaralı olarak kurtarılan 5 yaşındaki Haydar, Sayda'daki bir hastanede tedavi görmektedir. Baba Hicazi, oğlunun bilincinin henüz yerine gelmediğini ve vücudunda birçok kırık bulunduğunu belirtti. Haydar'ın enkazdan çıkarıldığı günden bu yana hareket edemediğini vurgulayan Hicazi, "Bu çocuk henüz 5 yaşında, yazık değil mi?" diyerek acısını dile getirdi.

Aile Kayıpları ve Acı Dolu Sözler

Hicazi, ailesini korumak için evini terk ettiğini ancak bu çabalarının işe yaramadığını söyledi. Hicazi, "İsrail'in askerlerle çatışması gerekir, gücünü savunmasız sivillere karşı kullanmamalı." ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki hava saldırılarında toplamda 748 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu. Hicazi'nin yaşadığı acı hikaye, Lübnan'daki çatışmaların insani boyutunu gözler önüne seriyor.

İsrail savaş uçaklarının 23 Eylül'de Lübnan'a düzenlediği yüzlerce hava saldırısından birinde Hicazi ailesinin ülkenin güneyindeki Ensar beldesinde bulunan evi de bombalandı. Hava saldırısı sonucu 9 kişi hayatını kaybederken, enkaza dönüşen evden 5 yaşındaki Haydar Hicazi yaralı çıkarıldı. Lübnan sivil savunma ekiplerinin saatler süren arama kurtarma çalışması sonucu kurtarılan Hicazi, Sayda kentindeki Lebib Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu Farkındalık Etkinliği Düzenledi Gündem Artvin'de Bina Çöktü Gündem TCG Karadeniz Ereğli İskenderun'da Gözler Önünde Gündem Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri Alımı Yaşam