KYK Öğrenci bursu 1250 liraya çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliği ile öğrencilerin eğitim giderlerini karşılanması amacıyla verilen burslara zam yapıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla 1250 liraya çıkarıyoruz. TÜBİTAK'tan, yüksek lisans öğrencileri 3000-4250, doktora 5500-7500, doktora sonrası araştırmacılar 7500-10 bin liraya kadar aylık burs alabileceklerdir.' dedi.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliği ile öğrencilerin eğitim giderlerini karşılanması amacıyla verilen burslara zam yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Öğrencilere burs müjdesi veren Eroğan, 'Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla 1250 liraya çıkarıyoruz. TÜBİTAK'tan, yüksek lisans öğrencileri 3000-4250, doktora 5500-7500, doktora sonrası araştırmacılar 7500-10 bin liraya kadar aylık burs alabileceklerdir.' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

"Öğrencilerimize sesleniyorum, gençlerimize sesleniyorum. Başarı Teşvik Programı. Sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerimize mensup devlet okullarında okuyan, dereceye giren öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yüksek öğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar desteği vereceğiz.

BAŞARI DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı desteklerini sağlayacağız.

Aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarında işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor, sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bu program için 1,5 milyar liralık bütçe ayırdık.

1250 LİRAYA ÇIKARIYORUZ

Son müjdemizi de üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını hatırlayın göreve geldiğimizde 45 liracık veriyorlardı. Bu yıl itibariyle lisansta 850 lira idi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktorada 2550 liraya yükseltmiştik.

Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını aylık 750 liradan 1800 liraya çıkardık, hamdolsun bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayısına ulaştık.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi veya burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamı açıklıyorum; lisans öğrencilerinde 1250 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2500 liraya, doktora öğrencileri için 3750 liraya çıkartıyoruz."

BURS ÖDEMELERİ NASIL YAPILIYOR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliği ile öğrencilerin eğitim giderlerini karşılanması amacıyla verilen bursun ödemeleri 12 ay üzerinden yapılır. Burs ödemeleri her ayın 6’sı ile 10’u arasında gerçekleştirilir. T.C. kimlik numarasının son hanesine göre küçükten büyüğe doğru ödemeler sıralanır. Burs ödemeleri, üniversitelerin kapalı olduğu yaz aylarında da devam etmektedir. Kredi alan öğrencilerin geri ödemeleri mezun olunan tarihten 2 yıl sonra başlamaktadır.

KYK burs ücretleri, üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca yatırılmaktadır. Başarılı olan öğrencilerin burs ödemeleri 4 yıl boyunca devam eder. Burs almaya hak kazanan ve gerekli başarı şartlarını yerine getirmeyen öğrencilerin bursları, geri ödemeli krediye dönüşür. Geçtiğimiz yıl KYK burs ve kredi ödemeleri 650 TL’den 850 TL’ye yükseltilmişti.

'Mavi Tik'in Türkiye fiyatı belli oldu! Kaç dolar olacak? Gündem "Tam bir facia, kabul edilemez" Siyaset EYT, Ocak ayına kaldı! EYT hareketini başlatan isim Mevlüde Türkoğul haberet.com'a konuştu! Ekonomi Antalya selin yaralarını sarıyor Gündem