Kurum'dan İmamoğlu'na deprem eleştirisi: Ayıplarını hüner zannediyorlar

Cumhur İttifakı İBB Başkanı Adayı Murat Kurum, mevcut İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun görev süresince İstanbul'u depreme hazırlamak için çalıştay haricinde bir şey yapmadığını belirterek "Kusuru söylenmeyen adam ayıbı hüner zannedermiş. Evet, şu anda ayıplarını hüner gibi göstermeye çalışıyorlar." dedi. Kurum, kendi bakanlığı döneminde yaptıklarını ve İmamoğlu'nun yapamadıklarını anlattı.

Abone ol
  • 31 Mart günü yapılacak yerel seçimler öncesinde adaylar çalışmalarını sürdürüyor. 
  • Cumhur İttifakı İBB Başkanı adayı Murat Kurum "Risksiz İstanbul" başlığı altında İstanbul'u depreme hazırlamak için yapacaklarını projeleri anlattı.
  • Kurum, mevcut İBB yönetimini de yapamadıkları konusunda kendine has üslubuyla eleştirdi. 

"1.5 MİLYON YUVAMIZ ŞU AN SAĞLIKSIZ DURUMDA"

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nu şu sözlerle eleştirdi:
"Bu güzel şehrin 39 ilçesi var ve 7,5 milyon evimiz iş yerimiz var. Yeterli mühendislik ve mimari hizmeti almamış 1,5 milyon yuvamız şu an sağlıksız durumda. Hele hele 600 bin yuvamızın acilen, bir dakika kaybetmeden dönüşmesi gerekiyor. Peki bugün burada acil olan bir konuda Cumhuriyet Halk Partili mevcut yönetim ne yapıyor? Ne acıdır ki tek bir olumlu adım dahi atılmadı."

"İSTANBUL'U KANDIRDILAR"

İstanbul'un 5 yıl boyunca dönüşüm vaatleriyle kandırıldığını aktaran Murat Kurum, "Durumun, ciddiyetin farkında oldukları bile odaklarına İstanbulluları koyduklarına bile kıymetli hemşehrilerimiz inanmıyor." dedi. 

Kurum ayrıca şunları söyledi:

"İstanbul'u 5 yıl boyunca dönüşüm vaatleriyle kandırdılar. Aynı deprem seferberlik planını 3 kere yayınlayarak İstanbulluların aklıyla alay ettiler. Yavrularımızın geleceğine ihanet ettiler. Söz verdiler, tutmadılar." 

"YARI ZAMANLI BELEDİYECİLİK YAPANLARDAN BAŞKA BİR ŞEY BEKLENMEZDİ"

Sözlerine, "Gerçek belediyeciliğin neferleri artık sahneye çıkmıştır." şeklinde devam eden Kurum, "Yarı zamanlı belediyecilik yapanlardan, mazeret belediyeciliği yapanlardan zaten başka bir şey beklenemezdi. İstanbullular, şunu biliyor. Gerçek belediyeciliğin neferleri artık sahaya çıkmıştır. Bizler, Cumhur İttifakımızla birlikte annelerimizin yavrularımızın umutlarını asla boşa çıkarmayacağız. İstanbul'u ele ele hep birlikte dönüştüreceğiz." dedi. 

"2 MİLYON 200 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRDÜK"

Bugüne kadar Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Murat Kurum, "Biz söz verdik mi sözümüzü tutarız. Çünkü biz, kentsel dönüşüm seferberliğini İstanbul'dan milletimizle birlikte başlatmış kadrolarız. Bugüne kadar Türkiye'nin her yerinde 2 milyon 200 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. 1 milyon 300 bin sosyal konutu milletimizle el ele verip inşa  ettik." dedi. 

Kurum, "İstanbul'a geldiğimizde 12 yılda tam 800 bin bağımsız bölümü özenle yeniledik. Bugün İstanbul'un herhangi bir mahallesini seçelim ve oraya gidelim. Gittiğiniz her yerde bizim dönüşüm çalışmalarımızla karşılaşır ve harıl harıl çalışan emekçi kardeşlerimizi görürsünüz. Bugün bu şehrin her ilçesinde 171 bin yuva, konutumuz sessizce reklama, algıya, tabelaya ihtiyaç duyulmadan seferberlik şuuruyla dönüşüyor.

"DEPREM KONUSUNDA TEK BİLDİKLERİ ŞEY TOPLANTI"

  • Kurum, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem konusunda herhangi bir çalışma yapmadığını ifade ederek, mevcut yönetimin deprem konusunda bildiği tek şeyin toplantı yapmak olduğunu söyledi.
  • Kurum, şunları söyledi:
"Deprem konusunda tek bildikleri şey çalıştay ve toplantı yapmak olan mevcut İBB yönetimi dönüşüm hareketinin çok net söylüyorum bir paydaşı, bir dertleneni olmamıştır. Atalarımızın güzel bir sözü var: Suyu düşünmek nasıl susuzluğu gidermiyorsa sadece istemek de gayeye ulaştırmaz. Hep, çok çalışmak gerekir ama İBB yönetimindekiler maalesef çalışmadılar, üretmediler." 

  • Konuşmasında mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Murat Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Deprem seferberliği ilan ediyoruz dediler, orada eserleri yok. İstanbul'u 5 yılda depreme hazırlarız dediler. Tek bir hazırlıkları yok. Her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz dediler ama maalesef sözlerini diğer işlerde olduğu gibi tutmadılar. 15 bin sosyal konutu süratle bitireceğiz dediler yine sözlerini tutmadılar. İnanabiliyor musunuz bütün Türkiye'nin videolarını izlediği bu vaatlerini inkar etmeye başladılar.

"KUSURU SÖYLENMEYEN ADAM AYIBI HÜNER ZANNEDERMİŞ"

  • İBB yönetiminin, zamanında bulunduğu vaatleri şimdilerde yalanlamasını eleştiren Murat Kurum şunları söyledi:
Biz söylemedik. Öyle bir hedef açıklamadık diyorlar. Kusuru söylenmeyen adam ayıbı hüner zannedermiş. Evet, şu anda ayıplarını hüner gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu çabalar, bu algı çalışmaları kıymetli misafirler nafiledir. Bu millet, bu ihmalkarlığı asla ve asla unutmayacaktır, affetmeyecektir ve inşallah 31 Mart akşamı geldiğinde de sandıkta hesabını soracaktır. Ben 5 yıllık görev süremde Türkiye'nin 81 iline gitmiş birçok ilçesinde de ziyaretler yapmış bir kardeşinizim. Bu çerçevede gittiğim ziyaretlerde de öyle fotoğraf çektirerek gelmedik. Gittik, orada milletimizin ne derdi varsa o dertlerle hemhal olduk, vatandaşımızı dinledik.

Kurum, "O notlar çerçevesinde de yapılması gerekenleri hayata geçirdik. Tam 365 bin yeni yuvayı insanlarımıza teslim etmiş kardeşinizim. Biz, dün Kastamonu'daki Rize'deki Bartın'daki sellerde milletimizle beraber olduk. Yapılması gereken her şeyi eksiksiz bir şekilde yapmanın gayreti içerisinde olduk.

Antalya ve Muğla'da tarihin en büyük yangınlarında Elazığ, Malatya'da ve İzmir'deki depremlerde 46 bin konutu milletimizle el ele vererek inşa ettik." dedi.

MSB kaynaklarından F-16 açıklaması Gündem Murat Kurum'da Risksiz İstanbul toplantısında projelerini anlattı Gündem Erzincan'da kayan toprakta siyanür var mı? Gündem İstanbul Bahçelievler'de metrobüs yandı Gündem