Kürtler İsrail'i mi destekliyor? Hasan Basri Akdemir sordu, Ayhan Bilgen cevapladı

Haberet Youtube kanalında Hasan Basri Akdemir'in "Kürtler İsrail'i mi destekliyor?" sorusuna yanıt veren SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, "1960'lı yıllarda Lübnan'da Filistin kamplarında başlamış bir sürecin bugün gelip İsrail övgüsüne İsrail ile iyi geçinme sendromuna dönüşmesi yani İsrail'deki muhalifler kadar bile olamamak büyük bir dramdır. Kötü bir sınavdır. Umarım bu sadece belli hesaplar için söylenmiş bir söz olarak kalır. Ve toplumsal bir siyasete dönüşmez." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Hasan Basri Akdemir, Haberet Youtube kanalında Canlı Gündem'in konuğu olan SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen'e "Kürtler İsrail'i mi destekliyor?" sorusunu yöneltti.

"Bu ahlak sınavını Kürtler doğru vermelidir" diyen Bilgen, "1960'lı yıllarda Lübnan'da Filistin kamplarında başlamış bir sürecin bugün gelip İsrail övgüsüne İsrail ile iyi geçinme sendromuna dönüşmesi yani İsrail'deki muhalifler kadar bile olamamak büyük bir dramdır. Kötü bir sınavdır. Umarım bu sadece belli hesaplar için söylenmiş bir söz olarak kalır. Ve toplumsal bir siyasete dönüşmez." dedi.

Ayhan Bilgen'in açıklamaları şöyle;

"Bir halk asla onlar adına söz söyleyenlerin onlar adına siyaset ürettiğini zannedenlerin yanlışlarıyla mahkum edilemez. Kürt halkının da vicdanı tıpkı Orta Doğu'daki diğer halklar gibi insani okumalarla şekillenmiştir. Yeter ki onlar adına birileri ahkam kesmesin.

"KÜRTLERİ HEDEF HALİNE GETİRİRSİNİZ"

Kürtlerin bu coğrafyada geçen yüzyıldan kaynaklı uğradığı haksızlıklar var. Sınırlar çizilirken tapular dağıtılırken dışlanma durumu var. Bu haksızlıkların telafisi intikam mantığıyla ya da geçmişle kavga ederek değil geleceği şekillendirerek olur. Bu çerçevede Türklere çok büyük sorumluluklar düşüyor yaşadığı coğrafya itibari ile. Ama siz savaşı aslında çoktan kaybetmiş İsrail'e yakın durarak onlarla birlikte gözükerek bu kavganın sonunda bize de bir şey düşer mantığı ile davranırsanız Kürtlere de büyük kötülük yaparsınız. Bu coğrafyada Kürtleri hedef haline getirirsiniz.

"UMARIM TOPLUMSAL BİR SİYASETE DÖNÜŞMEZ"

Bu savaştan İsrail başarılı çıksa bile Kürtlere ödetilecek bedeller olur. Bu ahlak sınavını Kürtler doğru vermelidir. Elbette Kürtlerin bulundukları ülke yönetiminden talep edecekleri şeyler olacak ama bunun yolu ve yöntemi de amacı kadar meşru olmalıdır. 1960'lı yıllarda Lübnan'da Filistin kamplarında başlamış bir sürecin bugün gelip İsrail övgüsüne İsrail ile iyi geçinme sendromuna dönüşmesi yani İsrail'deki muhalifler kadar bile olamamak büyük bir dramdır. Kötü bir sınavdır. Umarım bu sadece belli hesaplar için söylenmiş bir söz olarak kalır. Ve toplumsal bir siyasete dönüşmez."

HASAN BASRİ AKDEMİR İLE CANLI GÜNDEM'İN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Akşener sağ kolunu görevden aldı Gündem Hac kuraları açıklandı! Gündem Bakan Fidan'dan AB'ye Gazze tepkisi Gündem Buket Aydın: Hatipoğlu'nun istifasının sebebi Akşener'in kafasına göre kararlar alması Gündem