Körfez dönüşü ilk Kabine Toplantısı! Masadaki konular milyonları ilgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez dönüşüyle ilk kabine pazartesi günü toplanacak. Türkiye'nin merakla beklediği toplantıda Suudi Arabistan, Katar ve BAE ile yapılan anlaşmalar masaya yatırılacak. Tahıl koridoru krizi ile memur ve memur emeklilerinin durumu da değerlendirilecek. Ağustos ayında başlayacak olan toplu sözleşme takvimi milyonlarca memuru ilgilendiriyor.

Abone ol

Kabine Toplantısı pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşecek. Dünyanın her adımını anbean takip ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-19 Temmuz tarihlerinde Körfez turu gerçekleştirdi. Son gelişmeler Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek.

İLK MADDE KÖRFEZ'DEKİ ANLAŞMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine Toplantısı'nda Suudi Arabistan, Katar ve BAE'de yapılan anlaşmalar masaya yatırılacak.

Savunma, yenilenebilir enerji, uzay endüstrisi ve sağlık alanlarında 18 anlaşma ve 1 ortak bildiri yayımlandı.

Suudi Arabistan ile yapılan SİHA anlaşması dünya gündemine de oturmuştu.

BAE ile yapılan 13 anlaşmanın boyutu 50,7 milyar dolar.

TAHIL KORİDORU KRİZİ NASIL ÇÖZÜLECEK?

Dünyadaki savaşları durdurmak için yoğun mesai harcayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'yı yeniden ikna ederek tahıl koridorunu başlatmanın yollarını arıyor.

Rusya'nın yeni rota mesajı Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. Türkiye için tarihi bir rota olacak olan tahıl koridoru için Moskova ile de yakın zamanda görüşmeler bekleniyor.

MEMURLAR VE ÖTV ZAMLARI MASADA

Türkiye'nin beklediği toplantıda ÖTV düzenlemesinin ardından piyasaların son durumu da ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın iş dünyası ile bir araya gelişi değerlendirilecek. Orta vadeli plana dair hazırlıklarda son durum Kabine’nin gündeminde olacak.

Mercek altına alınacak konulardan biri de memurlarda toplu sözleşme takvimi. Ağustos ayı itibarıyla başlayacak olan takvim 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiriyor.

2024-2025 yıllarındaki mali sosyal hakları toplu sözleşmede belirlenecek.

Bakan duyurdu! Başvuru sayısı 80 bine ulaştı Gündem İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na rest: Genel başkanlığa devam ederseniz ben yokum Gündem Danimarka'daki saldırı sonrası Bakan Fidan'dan kritik görüşme Gündem Polisin motosikletli gence sözleri duygulandırdı! Gündem