Konya'nın Ereğli ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem

AFAD'ın paylaştığı verilere göre; merkez üssü Konya'nın Ereğli ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 17.01'de gerçekleşen depremin derinliği ise 7.05 km olarak ölçüldü.

Abone ol

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen, 43 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremler sonrası olası İstanbul depremi gündemdeyken Konya'da da bir sarsıntı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Konya'nın Ereğli ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir depremin gerçekleştiğini duyurdu.

KONYA DİRİ FAY HATTI VAR MI?
Kandilli Rasathanesi verilerine göre Akşehir Fay zonunun da içinde yer aldığı bölgede 1900-2016 yılları arasında büyüklüğü 5 den büyük 9 deprem meydana geldi. Akşehir ve Doğanhisar, Sultandağı ve Çay doğrudan bu fay zonları üzerinde yer almaktadır. Konya çöküntüsü; Batıda Konya fay zonu, Doğuda Divanlar Fayı, Kuzeyde ise Karaömerler fayı ile sınırlıdır. Konya İl merkezinin batı kesimi Konya Fay zonu üzerinde bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerini kabul etti Gündem Bakan Koca, bu kez Kahramanmaraş için uyardı: Şebeke suyunu içmeyin Gündem Meclis mesaiye EYT ile başlayacak! İlk maaşların yatacağı tarih netleşecek Gündem Sözcü TV'nin gözde haber spikeri Pascal Gündem