Konya'da hayvan bakımevindeki vahşete 6 yıl hapis istemi

Konya’da barınaktaki hayvanlara işkence ederek ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle tutuklanan Murat Bacak ile Sefa Çakmak hakkında, altışar yıla kadar hapis cezası istendi.

Abone ol

Konya'daki barınakta bir köpeğin vahşice öldürmesiyle ilgili tutuklanan iki kişi hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede öldürülen köpek için "Can dostumuz" ifadesi kullanıldı. Sanıkların eylemi için ise "acımasız ve zalimce" denildi.

Herkesin tepkisini çeken görüntü Konya'da Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kaydedilmişti. Elinde kürek olan bir görevli, yerdeki köpeğe yaklaşarak defalarca vurmuş, ardından bir ipe bağlanarak sürüklenmişti.

İDDİANAMEDE 'CAN DOSTUMUZ' İFADESİ
Görüntüde yer alan Murat Bacak ve Sefa Çakmak "Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı iki görevli hakkında iddianame hazırladı.

Her iki görevlinin köpeğe yönelik işkencesinin somut olduğu vurgulanan iddianamede "Şüphelilerden biri aparat vasıtasıyla köpeği yakaladı, diğer şüpheli de elinde bulunan kürekle defalarca vurmak suretiyle can dostumuz köpeği ağır yaraladı" denildi.

Olaydan bir gün sonra köpeğin öldüğüne dikkat çekildi.

Her iki kişinin de "Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianame Konya 14. Asliye Mahkemesi'ne sunuldu.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi 1 saat sürdü Siyaset Bakanlık olarak gözünün yaşına bakmayız Gündem O ilimizde okullar tatil Yerel Haberler İki FETÖ, iki PKK/KCK mensubu 7 kişi yakalandı Gündem