Kök Hücre Nakliyle Hayata Dönen Çocuk, Yunan Bağışçısıyla Buluştu

4 yaşındaki Çağatay, Yunan kök hücre bağışçısı ile Atina'da bir araya geldi. Aile, Türkiye ve Yunanistan arasındaki tarihsel bağı yeniden hatırladı.

Abone ol

4 yaşındaki Çağatay Dramalı, hayatını kurtaran Yunan kök hücre bağışçısı Aleksandros Apostoludas ile Atina'da buluştu. Çağatay, büyük dedelerinin bir asır önce yaşadığı Yunanistan'a gelerek bağışçısıyla tanışma mutluluğunu yaşadı.

İlk Tanışma Heyecanı

Uluslararası kurallar gereği hasta ve bağışçının tanışmasını sağlayan etkinlikte, minik Çağatay'ın ailesi de yer aldı. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ile Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis ve eski Başbakan Lukas Papadimos etkinliğe katılarak destek verdiler.

Kök Hücrelerin Gücü

Çağatay'ın babası Cihan Dramalı, büyük dedelerinin Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan nüfus mübadelesi sonucu Drama'dan göç ettiğini belirtti. Yunan bağışçının buluşmasında duyduğu mutluluğu dile getiren Dramalı, "Dedelerimizden gelen bu bağı yeniden yaşamak harika bir duygu. Bağışçımız bizim kardeşimiz." dedi.

Annenin Duygusal Paylaşımı

Anne Hande Dramalı, Çağatay'ın zorlu sağlık sürecinden geçtikten sonra sağlığına kavuştuğunu ve bu süreçte yaşadıkları endişeleri aktardı. Aleksandros Apostoludas’ın kök hücresinin %90 uyumlu çıkmasının, ikinci naklin başarılı olmasını sağladığını söyledi.

Bağışçıdan Duygusal Mesaj

Aleksandros Apostoludas, Çağatay ile tanışmanın verdiği mutluluğu şu sözlerle ifade etti: "Bu ufaklığa bağış yapabileceğime dair mutluluğu 8,5 yıl sonra aldım. Duygularımı tarif edemem."

Etkinlikten Notlar

Etkinlikte konuşan eski Başbakan Lukas Papadimos, "Yaşam köprüleri kuruyoruz" mesajını iletti. Kök hücre bağışlarının desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Papadimos, bu tür yardımların sınır tanımadığını vurguladı.

Kök Hücre Nakli Süreci

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Selami Koçak Toprak, Çağatay'ın bağışçısının Yunanistan'da bulunduğunu ve dünya genelinde tarama ile verici bulmanın mümkün olduğunu belirtti. Gamze Ceylan, bağışçı ile tanışma arzusunun böyle etkinlikler üzerinden gerçekleştiğini ifade etti.

Geleceğe Dair Umutlar

Çağatay'ın ağabeyi Çınar Dramalı, kardeşiyle oyun oynamak için sabırsızlandığını dile getirirken, herkes bu tarihi buluşmanın getirdiği mutluluğu paylaştı. Kök hücre bağışlarının artırılması için halkı duyarlı olmaya davet eden uzmanlar, bu konudaki bilincin önemini vurguladı.

Kök hücre nakliyle tekrar hayata bağlanan 4 yaşındaki Çağatay Dramalı, hayatını kurtaran Yunan kök hücre bağışçısı Aleksandros Apostoludas ile büyük dedelerinin bir asır önce nüfus mübadelesi ile terk etmek zorunda kaldığı Yunanistan'da bir araya geldi. Etkinlikte, Yunanistan eski Başbakanı Lukas Papadimos (solda) da yer aldı.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Başladı Gündem Afete Hazır Türkiye Projesinin Kapanışı Gündem İYİ Parti'den Kadına Yönelik Şiddet Açıklaması Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Geleceği Konferası'nda konuştu Gündem