Kilis'teki Balıklı Göletinde Balık Ölümleri Gün Yüzüne Çıktı

Kilis'in Musabeyli ilçesindeki sulama göletinde su seviyesinin düşmesiyle balık ölümleri ve çevre sorunları yaşanıyor.

Abone ol

Kilis'in Musabeyli ilçesinde bulunan Balıklı Göleti'nde yağışların yetersizliği nedeniyle su seviyesi düştü ve bu durum sonucunda birçok balık hayatını kaybetti.

Balık Ölümleri ve Çevresel Etkileri

Balıklı köyündeki göletin sularının çekilmesiyle birlikte balıklardan bazıları balçığa saplanırken, diğerleri cansız bedenleriyle gölet çevresini sardı. Köy sakinlerinden Şerafettin Özçelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Göletin kurumasıyla balık ölümleri ve çevre kirliliği meydana geldi. Rahatsız edici bir koku ve artan sinekler köy halkını olumsuz etkiliyor. Biber üreticileri de bu durumdan olumsuz etkileniyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz," dedi.

Yetkililerden İnceleme

Özçelik, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi'nin (HAYDİ) talepleri üzerine göleti ziyaret ederek incelemelerde bulunduğunu belirtti. Durumun ciddiyeti nedeniyle hızlıca harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kilis'in Musabeyli ilçesindeki Balıklı Göleti'nde suyun çekilmesi üzerine çok sayıda balık öldü. Balıklı köyü sakinlerinden Şerafettin Özçelik, gazetecilere açıklama yaptı.

Burak Aykan, BMAEK'de başkanlık görevine seçildi Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Kastamonu'da Kur'an Kursu Temelini Attı Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Önemli Açıklamalar Gündem İstanbul'da özel sergi açılışı Gündem