Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı belli oldu! Özgür Yici danışman olarak görevlendirildi... Özgür Yici kimdir?

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Kılıçdaroğlu bugün danışman ataması gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun, Sabah Gazetesi'nin bir dönem Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Özgür Yici'yi danışman olarak görevlendirdiği iddia edildi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden sonra parti içindeki tartışma sürecinde yeni kararlar aldı.

Kılıçdaroğlu ilk olarak partinin üst yönetimi olan MYK'yı değiştirdi. Ardından da 4 Haziran'dan önce ataması yapılan danışmanların görevlerine son verdi.

YENİ DANIŞMANLAR BELLİ OLUYOR

Gerçek Gündem'in haberine göre, Kılıçdaroğlu bugün iki danışman ataması gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, yıllar önce Sabah.com.tr'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Özgür Yici'yi danışman olarak görevlendirdi.

Yici'nin Tuncay Özkan'a yakın olduğu biliniyor.

CHP liderinin, eski milletvekili Engin Özkoç'u da danışman olarak görevlendireceği ancak henüz atamasını imzalamadığı öne sürüldü.

ÖZGÜR YİCİ KİMDİR?

Özgür Yici, kendi yayımladığı özgeçmişinde gazeteciliğe Sabah gazetesinde Dinç Bilgin ekibinde başladığını belirtti. Yici, müzik dergileri yönetti. Sonra Ercan Arıklı’yla beraber Esquire dergisini çıkardı. 

Kariyerinin bir diğer durağı Vatan Gazetesi oldu. Zafer Mutlu ekibinde gazetenin hafta sonu eklerinin kurucu Genel Yayın Yönetmeni oldu. Farklı dergilerin çıkışında görev yaptı.

Sonra Ferit Şahenk’in sahibi olduğu National Geographic, CNBC-E dergi, Evo, Billboard gibi önemli dergileri çıkaran Doğuş Yayın Grubunda dergi grup başkanı oldu.

Ardından tekrar Sabah grubuna geçerek dijital yayınları yönetti.

Özgür Yici kendisini "aileden CHP’li" olarak tanımlıyor. Babası Özkal Yici, Erdal İnönü’yle beraber SODEP kurucuları arasında yer alıyor. Özkal Yici CHP’de üç dönem PM üyeliği yaptı. Sonrasında Nurettin Sözen döneminde İBB CHP Grup Başkanvekilliği ve Şişli Belediyesi’nde Fatma Girik dönemi Belediye Başkan yardımcılığı yaptı.

Abdüllatif Şener'den yine çok konuşulacak ifadeler Gündem Rus gazeteci Erdoğan'ın belgeselini hazırladı Gündem Kahramanmaraş'ta korkutan deprem! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Atalay'ı kabul edecek! Gündem