Kılıçdaroğlu'nun Samsat iddiaları yalan asılsız! "Konutlar 1 yıl içinde teslim edildi"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2017'de meydana gelen depremde evi hasar gören vatandaşlara 7 yıldır konut yapılmadığı iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Bakan Kurum, depremden sonra Samsat'a 1 yıl içerisinde konutların yapılarak hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2017'de meydana gelen depremde evi hasar gören vatandaşlara 7 yıldır konut yapılmadığını iddia etti.

İddiaların gerçek olmadığı ortaya çıkarken, depremden sonra Samsat'a 1 yıl içerisinde konutların yapılıp hak sahiplerine teslim edildiği açıklandı.

"ZANNEDERSEM KILIÇDAROĞLU İLE AYNI SAMSAT'TAN BAHSETMİYORUZ"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında iddiaları yalanladı.

Bakan Kurum konuşmasında, "7 yıl önce Samsat'ta bir deprem oldu. Deprem sonrasında 360 tane ağır hasarlı bina tespiti yapıldı. 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edildi. Ve orada üstünde konutu altında ahırıyla birlikte vatandaşlarımız o konutlarda 6 yıldır yaşıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu zannedersem ya aynı Samsat'tan bahsetmiyoruz ya da kendisi orayı görmüş değil" ifadelerini kullandı.

Binaların dayanıklılığı için en çok o konuşuluyordu... Bir kentte artık zorunlu olacak! Gündem Millet İttifakı'nın Hazine ve Maliye Bakanı mı? SEÇİM 2023 CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınında ateş edilmesiyle ilgili 4 şüpheli yakalandı Gündem Son dakika! Millet İttifakı'ndan 4 parti seçim pusulasında olmayacak Gündem