Kılıçdaroğlu, yeni videosunda memurlara seslendi: Bay Kemal hayatının 27,5 yılını devlette geçirdi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında "Kamu. Memurlar." başlıklı 2 dakika 16 saniyelik videosunu paylaştı. Videosundaki konuşmasına "Ben rakam insanıyım, rakama bakarım kararı veririm" ifadeleri ile başlayan Kılıçdaroğlu, memurların şu andaki durumları hakkında eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile saat 01.00'da memurlar ve kamu görevlileri ile ilgili videosunu yayınlayacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda "Sevgili memurlar, sevgili meslektaşlarım, gece 01.00’de burada görüşelim. Kusura bakmayın, programım çok yoğun ama gelmenize vallahi değecek" ifadelerini kullanarak, yeni videosunun haberini verdi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kamu. Memurlar." başlığıyla yeni videosunu yayınladı.

"BEN RAKAM İNSANIYIM"
Yeni videosunda kamu görevlileri ve memurlar hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerine "Kısa net bir video daha, memurlar perişan edilmiştir. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir, evleri barkları viranedir, borca sürüklenmiştir. Ben bu haksızlığa seyirci kalamam, ben rakam insanıyım, rakama bakarım kararı veririm." ifadeleri ile başladı.

MEMUR MAAŞLARINDA VAATLERDE BULUNDU
2012 yılında en düşük memur maaşının asgari ücretin 2,5 katı olduğunu, şu anda bu oranın 1,4'lere gerilediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, seçimi kazanması halinde 15 Mayıs gününde en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağını söyledi.

"100 BİN ATAMA"
Polis memurları ve öğretmenler hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Sevgili memur kardeşlerim, Bay Kemal hayatının 27,5 yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa, inanın bana, o da Bay Kemal'dir. Şunu da ekleyeyim memurların tek sorunu maaş da değil, bir çok sorunla cebelleşiyor, boğuşuyorlar. Mesela polislerin çalışma saatleri günde 12-13 saatleri ayda 240-250 saatti buluyor, polis intiharların arkasına yatan sebeplerden biri de bu. 1 milyon 200 bin öğretmen, geleceğimizin teminatları evlatlarımızı emanet ettiğimiz kımetlilerimiz, kalabalık sınıflarda, okullarda hijyen sorununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek çok imkansızlıklar içerisinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Bugün Denizli mitingimize de söyledim, 15 Mayıs'tan sonra 100 bin güvenlik görevlisi atayacağız, atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak. Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal, bekletin ve görün.
İki vekilden takdir toplayan davranış! Gündem Kılıçdaroğlu'na Fahrettin Altun'a yönelik 'dark web' iddiaları soruldu Gündem Sunucu Mehmet Akif Ersoy'un sözlerine Binali Yıldırım'dan cevap Gündem 'Denizli vatanı böldürmez' afişi İmamoğlu'nu rahatsız etti SEÇİM 2023