Katar, depremzedelere yardım taşıyan 9 uçak daha gönderdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere tüm dünyadan yardımlar devam ediyor. Türkiye'ye destek olan Katar, depremzedelere yardım taşıyan 9 uçak gönderdi. İncirlik Hava Üssü'ne tırlarla yüklenerek bölgelere ulaştırılan yardım malzemelerinin içerisinde kişisel hijyen malzemeleri bulunuyor.

Abone ol

6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerden 11 il etkilendi. Yaşanılan bu felaket karşısında tüm dünyadan yardımlar yağdı.

Katar, birçok ülke gibi Türkiye'deki depremzedelere insani yardım malzemelerini göndermeye devam ediyor.

Hava yardım koridoru aracılığı ile Türkiye'ye yardım desteği sağlayan Katar Silahlı Kuvvetlerine ait C-17 ve C-130 tipi askeri uçaklar, farklı kurum ve kuruluşlardan gönderilen yardımları İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na taşıyor.

YARDIM MALZEMELERİNDE NELER VAR?
Katar'dan gönderilen uçaklarda, depremzedelerin kişisel hijyen ihtiyaçlarına yönelik malzemeler bulunuyor.

Haftanın ilk üç gününde toplam 9 askeri uçaktaki mobil tuvalet ve banyo gibi insani yardım malzemeleri, İncirlik Hava Üssü'nde tırlara yüklenerek deprem bölgelerine kara yoluyla ulaştırıldı.

TAZİYELERİNİ SUNDU
Katar Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye'deki görev komutanı Yarbay Hamad Al Hajri, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilemişti.

"TEŞEKKÜR EDİLMESİ GEREKEN BİR DURUM DEĞİL"
İki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu belirten Hajri, Türkiye'yi çok sevdiklerini ve zor günlerde her zaman Türkiye ile olacaklarını de dile getirdi.

Hajri, "Teşekkür edilmesi gereken bir durum değil, görevimizi yapıyoruz" dedi.

KONTEYNER EV SÖZÜ VERİLMİŞTİ
Katar, daha önceden de 6 gemiyle toplam 1400 konteyner evin Türkiye'ye gönderileceğini açıklamıştı.

Sözü verilen konteynerlerin ilk bölümünü oluşturan 360 adedi, 10 gün önce gönderilmeye başlanmıştı.

Malatya'da depremin ilk anları polis telsizine yansıdı Gündem Deprem bölgesinde 156 bin konut acil yıkılacak Gündem İBB yetkileri Haberet'e açıkladı: Site çöktü, telefonlar susmuyor Gündem Darbedilen sağlık çalışanından takdir getiren uzlaşma! Gündem