Kars'ta Sarıkamış'ta şehit olan askerler anısına kardan heykellerin açılışı yapıldı

1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin taarruz cephelerinden biri olan Sarıkamış'ta ağır kış koşulları ve imkansızlıklar sebebiyle 60 bin kişi şehit olmuştu. 6 Ocak tarihinde son bulan saldırıların bugün 109. yıl dönümü. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı anma etkinlikleri kapsamında yapılan kardan şehit heykelleri, ziyaretçilere duygusal anlar yaşatıyor.

Abone ol
  • 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin saldırdığı cephelerden biri olan Sarıkamış'ta kış koşullarının ağırlaşması sebebiyle 60 bin asker şehit olmuştu. Osmanlı'nın saldırıları 6 Ocak tarihinde son bulmuştu.

  • Sarıkamış Harekatı'nın 109. yıl dönümünde yapılan anma etkinlikleri kapsamında yapılan kardan şehit heykelleri, ziyaretçilerine duygusal anlar yaşatıyor.
  • KAÜ ile Atatürk Üniversitesinden akademisyen ve öğrencilerden oluşan 9 kişilik ekip, Sarıkamış Kayak Merkezi'nin 1. Etap Oteller Bölgesi ile Kızılçubuk mevkisindeki kardan heykellerin yapımını tamamladı. Çalışma için civar bölge ve Handere'den 200 kamyonla kar taşındı.

  • Kardan şehit heykellerinin açılışı bugün yapıldı. Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "İnşallah gelecek nesillerimiz için de güzel bir miras bırakmaya devam edeceğiz. Onların (şehitlerin) aziz hatırasına sahip çıkacağız ve çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Önce yüzdü, sonra evlilik teklif etti Gündem Süper Kupa hakkında ilk kez konuştu Gündem İzmir'de ve Malatya'da deprem Gündem Devlet Bahçeli açıklamalarda bulundu Gündem