Karadeniz'de Palamudun Fiyatı Rekor Seviyeye Ulaştı

Samsun'da palamudun fiyatı 150 liraya yükseldi, balıkçılar olumsuz hava koşullarından dert yanıyor.

Abone ol

Samsun'da palamutun tanesi 150 liradan satılmaya başlandı. Karadeniz'de av sezonunun başlamasıyla birlikte, bol miktarda avlanan palamut fiyatları hızla yükseldi. Av sezonunun başlangıcında tanesi 50 lira olan palamut, şu an 130 ile 150 lira arasında değişiyor.

Olumsuz Hava Koşullarının Etkisi

Saathane Meydanı'nda balıkçılık yapan Dündar Kırbaş, bu durumu, olumsuz hava koşullarına ve denize açılamamalarına bağlıyor. Kırbaş, "Balığın azalması da bu duruma etki ediyor. Olumsuz hava olmasaydı palamut 150 değil, yine 100 lira olacaktı" dedi.

Palamudun İrileşmesi

Kırbaş, "Balıkta irileşme de var. 50 liraya sattığımız balığın şu an iki katı. Şu an 800-900 gram olan balık, önceki sezon 400 gramdı," şeklinde konuştu.

Diğer Balık Fiyatları da Yükseliyor

Balıkçı Halit Bayrak ise fiyatların artışını, kayıkların kötü hava nedeniyle denize açılamamasına bağlıyor. Bayrak, "Bir ay daha palamut çıkacaktır. Bütün balık fiyatlarında artış var. Mezgit 150, barbun 100 lira," dedi.

Vatandaşların Tepkisi

Vatandaşlardan Nail Aytekin, "Balık çok pahalı, 150 lira, 50 liraya almıştım en son. Şimdi bakıyoruz, nasıl alacağız?" diye dert yanarken, Günay Birvar ise, "Fiyatlar parası olana iyi ama parası olmayana kötü. Balık az çıktığı için fiyatların arttığı söyleniyor. Eşim de balıkçı, mecbur alıyoruz," şeklinde konuştu.

Samsun'da palamudun tanesi 150 liradan satılıyor. Karadeniz'de av sezonunun başlamasıyla bol miktarda avlanan ve tanesi 50 liradan satılan palamutta fiyatlar arttı.

Mardin'de Sulama Kanalına Düşen Araçta 4 Çocuk Yaralandı Gündem Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'na 35 Ülkeden İlgi Gündem Datça'daki Osmanlı Batığı'nda Tarihi Keşifler Gündem 26. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Başlıyor Gündem