Kapadokya'nın İncisi: Uçhisar Kalesi

Kapadokya'nın Uçhisar Kalesi, 2023'ün ocak-eylül döneminde 211 bin turist tarafından ziyaret edildi.

Abone ol

Kapadokya'nın tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan Uçhisar Kalesi, 2023 yılının ocak-eylül döneminde yaklaşık 211 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. 179 metre yüksekliğiyle Kapadokya'nın en büyük peribacası olan kale, bölgenin muhteşem manzarasını gözler önüne seriyor.

UNESCO Dünya Mirası ve Turizm Cenneti

Uçhisar Kalesi, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya'nın peribacaları ve eşsiz kaya oluşumları için en iyi seyir noktalarından birini sunuyor. Tarihi yapı, yıl boyunca ziyaretçilere açık kalarak herkesin beğenisini kazanıyor.

Roma Dönemi Mirası

Roma döneminde tüf kayaların oyulmasıyla inşa edilen kale, yıl boyunca yüksekten manzarayı izlemek isteyen turistlere kapılarını aralıyor. Uçhisar Kalesi, 2023 yılında toplamda 288 bin turistik ile tekrar dikkat çekiyor.

Belediye Başkanının Açıklamaları

Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, kalenin Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde çevre halkı tarafından barınak olarak kullanıldığını belirtti. Ayrıca, her yıl gelen turistlerin büyük bir bölümünü beldelerinde ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kapadokya'nın gözde seyir alanlarından kayadan oyma tarihi Uçhisar Kalesi, Ocak-Eylül 2024 döneminde yaklaşık 211 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. Kapadokya'nın en büyük peribacası özelliğini taşıyan, 179 metre yüksekliğe sahip Uçhisar Kalesi, bölgeyi ziyaret eden turistlerin ilgi gösterdiği turizm alanları arasında yer alıyor.

Van'da Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları Sürüyor Gündem Eskişehir'de Motosiklet Kazası Gündem Sinan Ateş'in ailesine saldırı düzenlendi Gündem Bursa'da Temizlik Faaliyetleri Başladı Gündem