Kimler, nerede kan bağışı yapabilir?

Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, kimler yapabilir, nasıl ve nerede yapılır merak ediyor. Kızılay Başkanı, deprem bölgesinin ihtiyacı olan kan için bağış duyurusunda bulundu. Ülke genelinde yüzlerce kan bağış noktası bulunuyor. Peki, kan bağışı nasıl yapılır, kinler yapabilir, yaş sınırı var mı? İşte Kızılay il il kan bağışı noktaları...

Abone ol

Ülkemiz güne 7.7 şiddetinde meydana gelen depremle uyandı. On ili etkileyen yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinin şu an kan bağışına ihtiyacı var. Kızılay Başkanı tarafından yapılan kan bağışı çağrısı sonrasında vatandaşlar kollarını sıvadı ve kan bağışı konusunu araştırmaya başladı. Peki, kimler kan bağışı yapabilir, kan bağışında yaş sınırı var mı? Kan bağışı nasıl yapılır? Kızılay kan bağışı noktaları sorgulama ekranı ve detaylı bilgiler haberimizde.

KİMLER KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR?

18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. (19 yaşından gün almak, 65’ini doldurmamak gerekir.)

İlk kez kan bağışında bulunacaklar için üst yaş sınırı: 61 yaşından gün almamış olmalı. Düzenli kan bağışçıları için üst yaş sınırı 65 yaşını doldurduktan, 70 yaşından gün alana kadar kan bağış merkezi doktorunun onayı olmak şartıyla yılda en fazla 1 kez olmak üzere kan bağışlayabilir.

NEREDE KAN BAĞIŞI YAPILIR?

Ülke genelinde günlük ortalama 350 noktada kan bağışı noktası vardır. Bu noktaların nerede olduğunu öğrenmek için aşağıdaki linkten sorgulama yapabilirsiniz.

KIZILAY KAN BAĞIŞI NOKTASI SORGULAMA MERKEZİ

KAN BAĞIŞI NE KADAR SÜRER?

Kayıt, muayene, kan bağışı ve ikram işlemleri yaklaşık 30-35 dakika sürmektedir.

KAN BAĞIŞI HANGİ ARALIKLARDA YAPILABİLİR?

Tam kan bağışında; erkekler 90 günde bir, kadınlar 120 günde bir kan bağışı yapabilir.

KAN BAĞIŞI SIRASINDA BULAŞMA RİSKİ VAR MI?

Kan bağışı işlemi boyunca kullanılan tüm malzemeler tek kullanımlık ve sterildir. Sizler için kullanılan malzemeler işlem sonunda kalite standartlarına uygun şekilde imha edilirler. Bu süreç içerisinde herhangi bir hastalık bulaşının olması söz konusu değildir.

Malatyaspor kalecisi enkaz altında kaldı Gündem Cevahir AVM'de kan bağışı hangi noktada yapılıyor Gündem 1939 Erzincan depremi kaç şiddetinde oldu, kaç kişi öldü? Gündem Birçok ilde hissedilen bir deprem daha meydana geldi Gündem