Kamu işçisi zammı açıklandı mı? En düşük kamu işçisi maaşı ne kadar oldu?

Kamu işçisi zam görüşmesi toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan kamu işçisine yapılan zam oranını açıkladı. Peki, kamu işçi maaşına ne kadar zam yapıldı? En düşük kamu işçi maaşı kaç TL oldu? İşte detaylar...

Abone ol

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taban maaşı ne kadar olacak, kamu işçisi zammı ne kadar açıkladı. Kamu işçisi zammı 2023 oranı nedir? En düşük kamu işçisi maaşı ne kadar oldu?

KAMU İŞÇİSİ ZAMMI 2023 NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kamu işçilerine zam oranını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Epeyce ayrıntısı bulunan bu toplu iş sözleşmesi çerçevesi ile refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz.

Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4'le yüzde 6 prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz." dedi.

EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ MAAŞI NE KADAR?

Kamu işçisine yapılan yüzde 45 oranı ile en düşük kamu işçisi ücreti de 15 bin liraya çıktı.

Airfryer satışlarında patlama! Gündem Kamu işçisi zammı açıklandı! İşte en düşük kamu maaşı Gündem Seçimlerde liderlerin oy kullanacakları yerler belli oldu SEÇİM 2023 Son dakika! MİT 'Deniz Bahri' kod adlı teröristi etkisiz hale getirdi Gündem