Kahramanmaraş'ta kurtarma çalışmaları devam ediyor... 54 saatin ardından enkazdan çıkarılanlar tüm Türkiye'ye umut oldu!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından tüm dünya seferber olurken deprem bölgesinden umut dolu haberler geliyor. Kahramanmaraş'ta 54 saat sonra İngilizce öğretmeni 33 yaşındaki Mehmet Acar sağ olarak kurtarıldı. Aynı binaya odaklanan ekipler son bir saat içerisinde 2'si kadın 3 kişiyi çıkardı. Binada bir kişinin daha sağ olduğu bildirildi.

Abone ol

Binlerce kurtarma personeli deprem bölgesinde canla başla çalışıyor. Kahramanmaraş İsmet Paşa Mahallesi Hükümet Caddesi'nde yıkılan 7 katlı Yenişehir Apartmanı enkazından 54 saat sonra İngilizce öğretmeni Mehmet Acar için ekipler seferber oldu.


3 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI
AFAD, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Yenişehir Apartmanı'ndan 1 saat içerisinde 85 yaşındaki Zeliha Gümüşoluk ve 72 yaşındaki Makbule Dağdöndüren kardeşleri çıkarmıştı. Son olarak da 33 yaşındaki öğretmen Mehmet Acar sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
Mehmet Acar, kendisini çıkartan görevlilerin elini tutup moral bulmaya çalıştı. Acar ekiplere teşekkür ederken, tedavisi için ambulansla en yakın sağlık kuruluşuna götürüldü.
Aynı binadan bir kişinin daha sağ olduğu bildirildi.

10 il için Olağanüstü Hal kararı Resmi Gazete'de Gündem THY - Pegasus ücretsiz uçak seferleri ne kadar sürecek? Gündem Turkcell: 900 saha servisi tekrardan aktif Gündem Merih depremzedeler için harekete geçti! Ronaldo, Bonucci ve Dybala... Gündem