Kahramanmaraş depremine ilişkin Nihat Hatipoğlu konuştu: Bilim adamlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili derinden etkiledi. Depremin ardından canlı yayında konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise kader ve bilim eksenindeki açıklamasıyla gündeme geldi. Hatipoğlu ''Bilim adamlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader tedbir almaktır.'' dedi.

Abone ol

Deprem uzmanları daha önce yaptıkları uyarılar ile ön plana çıkarken, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise kader ve bilim eksenindeki açıklamasıyla gündeme geldi.

Yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bilim adamlarının, işin uzmanlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir. Uzmanları dinleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. "Akıldan daha büyük tedbir yok diyor" sevgili peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda bu vardır. Bütün tedbirleri alacağız, bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabii. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var."

Bir depremzede Haberet Söz İstiyoruz'a çağrıda bulundu Gündem Mehmet Akif Ersoy'dan çarpıcı iddia! Gündem BBP Lideri Destici TBMM'de gözyaşlarını tutamadı Gündem Adana'da fırsatçı adiler kiraları adeta uçurdu Gündem