Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Etkin Politikalara İhtiyaç Var

İyi Parti'den Kevser Ofluoğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği vurgusuyla kadına yönelik şiddetle mücadelede etkin politikaların şart olduğunu belirtti.

Abone ol

Kevser Ofluoğlu, duyduğu endişeleri dile getirirken, "Kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan, caydırıcı ve etkin politikalar uygulanmalı" ifadelerini kullandı.

Son İstatistikler Dikkat Çekiyor

Ofluoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de son 10 gün içinde 15 kadının ve 2024 yılı içinde şu ana kadar 311 kadının katledildiğini aktardı.

Yargı Sisteminin Zafiyetleri

Ofluoğlu, hükümetin etkin şiddet önleme politikaları üretmemesini kabul edemeyeceklerini belirtti. Ayrıca, son yıllarda yargı sisteminin kadın cinayetlerinde adalet sağlama konusunda zafiyet gösterdiğini savundu.

Haksız Tahrik Uygulamaları

"Haksız tahrik ve iyi hal indirimleri, cinayetleri teşvik eder bir duruma geldi. Mahkeme salonlarında kadınlar, erkek katiller tarafından bir kez daha mağdur ediliyor" diye belirten Ofluoğlu, Türk Ceza Kanunu'ndaki düzenlemelere dikkat çekti. Cinsiyet temelli şiddetle mücadelede caydırıcı cezaların şart olduğunu vurguladı.

Çalıştay Duyurusu

Ofluoğlu, 16-17 Kasım tarihlerinde, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve avukatların katılımıyla bir "Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı" düzenleyeceklerini açıkladı.

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek kadına yönelik şiddet hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Geleceği Konferası'nda konuştu Gündem Sivas'ta deprem Gündem Çanakkale'de Düzensiz Göçmen Operasyonu Gündem T3 Vakfı, IAF'a Üye Oldu Gündem