Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Yaklaşım

EMEP'li Sevda Karaca Demir, şiddetle mücadelede adli önlemlerin yetersiz olduğunu vurgulayarak, köklü çözümler talep etti.

Abone ol

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi için köklü değişiklikler yapılması gerektiğini savundu. Demir, özellikle adli önlemlerin ve cezaların yalnızca geçici çözümler sunduğuna dikkat çekti.

Yalnızca Cezalandırmak Yeterli Değil

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki son günlerde artan kadına ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına değinen Demir, kadınların ve gençlerin "Ölmek istemiyoruz!" diyerek sokaklara çıktığını ifade etti. Bu durumun toplumsal bir farkındalık yarattığını vurguladı.

Hukuki Mevzuatlar Yeniden Değerlendirilmeli

Demir, İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi gerektiğini belirterek, mevcut hukuki düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasını talep etti. "Cezalandırmanın ötesinde, şiddetin kökenine inilmesi şart," diyen Demir, toplumda eşitlik ve adalet için mücadele edildiğini vurguladı.

Uzmanı incel şiddeti anlattı Gündem Ekmek Fiyatlarında Değişiklik Yok, Tehlike Sinyalleri Var Gündem 2024 Nobel Kimya Ödülü Sahiplerini Buldu Gündem CHP Lideri Özgür Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği'ni Ziyaret Etti Gündem