KADEM devlet korumasındaki genç kızları Çamlıca Kulesi'nde ağırladı

KADEM, Dünya Kız Çocukları Günü’nde Çamlıca Kulesi'nde devlet koruması altındaki genç kızlarla özel bir etkinlik düzenledi.

Abone ol

KADEM'DEN ANLAMLI ETKİNLİK

KADEM, Devlet koruması altındaki genç kızları için özel bir etkinlik düzenleyerek Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutladı. Etkinlik, İstanbul'un gözde mekanlarından biri olan Çamlıca Kulesi'nde gerçekleştirildi.

GELECEĞE İŞBAŞI PROJESİ

Bu yıl Geleceğe İşbaşı projesinin 6. dönemini temsil eden 21 genç kız, organizasyon kapsamında çeşitli sosyal etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Gençler, kulede kahvaltı ederek İstanbul'un eşsiz manzarasını izleme fırsatı buldular.

GENÇLERİN DESTEKLENMESİ

KADEM Sosyal Hizmet Uzmanı Nursena Bal, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Bu gençlerin aile ve sosyal çevre destekleri çok daha az. Biz de proje kapsamında kız çocuklarını iş hayatına ve geleceklerine hazırlamak için çalışıyoruz." dedi.

ULUSLARARASI ÖDÜL

Öte yandan, 2016 yılından itibaren devam eden Geleceğe İşbaşı Projesi, uluslararası düzeyde ödüle layık görüldü. Girls Human Rights Hub (GHRH) kuruluşu, projeyi "Champion for Equality and Equity for Girls" kategorisinde ilk 3’e girerek ödüllendirdi. Ödül töreni, İngiltere'de gerçekleştirilecek.

Kadın ve Demokrasi Vakfının (KADEM) "Geleceğe İşbaşı" projesinde yer alan gençler, Dünya Kız Çocukları Günü'nde Çamlıca Kulesi'nden İstanbul'u seyretti.

Giresun'da eşsiz bir doğa gözlemi Gündem Şanlıurfa'da silah kaçakçılığına karşı operasyon Gündem Elazığ'da kavga Gündem Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Gündem