Japon Deprem Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu! Sarıyer, Şişli, Ataşehir...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası herkesin merak ettiği 'İstanbul'da deprem olacak mı?' sorusunu Japon Deprem Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki yanıtladı. 32 senedir Türkiye'de çalışmalar Yoshinori Moriwaki, Marmara'da beklenen İstanbul depremine yönelik çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Uzmanlar, Marmara Depremi'nin yakın gelecekte karşımıza çıkacağına dair uzlaşmışken Japon mühendis, o ilçeler için etkilenmesi güç dedi. İşte o ilçeler...

Abone ol

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından yasa bürünürken bölgedeki diğer fay hatlarıyla ilgili bilgiler de gelmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşımız deprem nedeniyle şehirlerini, evlerini terk etmek zorunda kaldı. AFAD'ın açıkladığı son sayılara göre can kaybımız 35 bini aştı. Japon bilim insanı Yoshinori Moriwaki, diğer fay hatlarıyla ilgili konuştu.

JAPON MÜHENDİSTEN EZBER BOZAN SÖZLER!
TV100 ekranlarında Ece Üner'e konuk olan Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, "İstanbul'da 1. ve 2. köprüde güçlendirmeler yapıldı. Aynı şekilde Mecidiyeköy'deki ana viyadük de güçlendirildi. İstanbul'un bazı ilçelerinde de Japon bilim insanları aracılığıyla güçlendirmeler yapıldı" dedi.

SARIYER, ŞİŞLİ, ATAŞEHİR...
"Beşiktaş, Sarıyer, Ataşehir bu ilçeler güçlendirildi. Japonlar bilimsel olarak bu konuda yardım yaptı.
Marmara Bölgesi genelinde deprem bekleniyor ama güçlendirme yapılan yerlerde hasar beklendiği kadar kötü olmayacak. Depremin şiddeti 7.5 olsa bile güçlendirme yapılan Ataşehir, Şişli, Mecidiyeköy, Sarıyer, Beşiktaş gibi bölgelerde problem olacağını düşünmüyoruz" diyen Japon mühendis Yoshinori Moriwaki, Yalova merkezin Yalova'nın sahil ilçesi olan Çınarcık'ın ve Bursa'nın riskli olduğunun altını çizdi.

"OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ 7.9'A BİLE DAYANIR!"
Osmangazi Köprüsü'nün deprem göz önüne alınarak yapıldığını ifade eden Moriwaki şu ifadeleri kullandı:

"Osmangazi Köprüsü ise 7.9 şiddetindeki depreme bile dayanıklı! O köprü deprem göz önünde bulundurarak yapıldı. Doğu Anadolu fay hattı bu kadar kırılmaya başladı bundan sonra neresi diye düşünüyoruz. Hatay'da hasar oldu ama fay hattı daha kırılmadı. Kahramanmaraş'a kadar kırdı. Hatay'dan sonra güneye gelen Kuzey Kıbrıs'a giden bir fay hattı var. Elazığ'da da bir fay var."

 

"MUŞ, BİTLİS FAY HATTI SIKINTILI; İZMİR'DE ETKİ DÜŞÜK OLUR"
Bingöl'deki tehlikelerden bahseden Japon deprem uzmanı ve mühendis Moriwaki sözlerini şöyle tamamladı:

"Bingöl'den batıya uzanan fay hattında da tehlike var. Muş, Bitlis, Van... 2011'de Van'dan sonraki fay hattı kırıldı. Muş, Bitlis tarafında da deprem bekleniyor. Sonra da Marmara Depremi bekleniyor. İzmir'deki fay hattı geçtiğimiz depremde kırıldı. İzmir'de yoğun bir deprem beklemiyoruz. Deprem geliyorsa da etkisinin düşük olacağını düşünüyoruz."

 

Depremin simgesi olan Ebrar Sitesi için korkunç iddia! Gündem Konya'da yangın çıkan evde çöken çatının altında kalan 7 depremzede öldü Gündem Japon bilim adamı fay hattının uydu görüntülerini yayınladı! Gündem Hayvan yetiştiricilerine yem desteği kararı Resmi Gazete'de! Gündem