İzmir'de trans birey olduğu iddia edilen Ece Erdoğan, gece saatlerinde evinde boğazından bıçaklanarak öldürüldü

Ölümü normalleştirilen trans cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye'de 2008'den beri en az 35 trans bireyin nefret kurbanı olduğu yapılan araştırmalarla sabit. Dün gece saatlerinde İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen olayda da trans birey Ece Erdoğan bu cinayetlere kurban gitti. Erdoğan'ın çığlık seslerini duyanların ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, ticari taksiyle kaçan şüpheliyi 15 dakika içerisinde yakalayarak gözaltına aldı.

Abone ol

Olay, dün gece saat 03.30 sıralarında İzmir'in konak ilçesine bağlı Alsancak mahallesinde 4 katlı binanın ikinci katında gerçekleşti. M.F ile trans birey olduğu iddia edilen Ece Erdoğan'ın arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüştüğü dakikalarda M.F elindeki bıçak ile Erdoğan'a saldırdı. Ece Erdoğan kanlar içinde yere yığılırken saldırgan M.F, taksi çağırarak olay yerinden kaçtı.


Saldırı sonucu boğazından yaralanan Ece Erdoğan'ın çığlık seslerine komşuları kayıtsız kalmadı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesinin ardından polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi.

Polis, çok geçmeden, şüpheli M.F'nin gittiği yönü tespit ederek Torbalı ilçesinde yakaladı. Yakalanan şüpheli, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi.

Olayın yaşandığı evde inceleme yapan, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarından henüz bir açıklama gelmezken, Ece E.'nin cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Meteoroloji uyardı: Kar kapıda Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması Gündem 2022'de umre yapanların sayısı belli oldu Gündem Sinan Ateş cinayetinde 3 tutuklama daha Gündem