İyilik Okulu Projesi'nin 10. Yılı Kutlandı

İyilik Okulu Projesi'nin 10. yılı dolayısıyla düzenlenen programda, iyilik ve kötülük temaları üzerinde duruldu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Bursa'da düzenlenen İyilik Okulu Projesi'nin 10. yıl programında önemli mesajlar verdi. Yılmaz, gençlerin iyilik hareketinin içinde olmalarının gerekliliğini vurguladı.

Programın İçeriği

Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, iyilik hareketinin eksik olduğu yerlerde kötülüğün artmaya devam edeceğine dikkat çekti.

"İyilik Faaliyetleri Yaygınlaşmalı" diyen Yılmaz, insan vücudundaki alyuvarlar ve akyuvarlar örneğiyle iyilik ile kötülüğün mücadelesini aktardı. Aktif bir iyilik çabası ile kötülüğün etkisinin azaltılabileceğini belirtti.

Projenin Gelişimi

İyilik Okulu Projesi'nin 10 yıl önce Deniz Feneri Derneği ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında başlatıldığını hatırlatan Yılmaz, projenin 5 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde büyüyerek devam ettiğini ifade etti.

Yılmaz, projenin il ve ilçelerde «iyilik projesi koordinatörü» liderliğinde yürütüleceğini belirtti. Bu koordinatörlerin, projeyi yaygınlaştırmak için çalışacaklarını vurguladı.

Deniz Feneri Derneği'nin Rolü

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, iyilik kavramının önemine dikkat çekerek, derneğin 30 yıllık sürede dünyanın dört bir yanında iyiliği yayma mücadelesi verdiğini dile getirdi.

Cengiz, "İyilik Okulu", 2019 yılından bu yana Türkiye genelinde eğitimdeki yerini almış bir proje olarak ifade etti ve gençlere iyiliği anlatma gerekliliğini vurguladı.

Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Deniz Feneri Derneği Yönetim Vekili Recep Koçak da programa katılarak iyilik konusundaki düşüncelerini paylaştılar. Etkinliğe ayrıca Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve diğer sivil toplum kuruluşları katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Deniz Feneri Derneğince yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi iyilik kavramlarının öğrencilere anlatılması amacıyla hayata geçirilen İyilik Okulu Projesi'nin 10. yılı dolayısıyla Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Barış Manço Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Bolu'da Doğadan Sanata Bir Yolculuk Gündem Çorum'da Silahla Yaralanma Olayı ve Cezalar Gündem Van'da Kayıp Öğrenci İçin Aramalar Devam Ediyor Gündem Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadele Çağrısı Gündem