İYİ Parti yerel seçimlerde kendi adayını çıkaracak! İstanbul ve Ankara'da son durum ne olacak?

CHP ile Millet İttifakı kuran, Genel Seçimlerde de 6'lı masa ile yola çıkan İYİ Parti'nin 2024 Yerel Seçimlerinde izleyeceği yol haritası merak ediliyordu. Meral Akşener beklenen açıklamayı bugün Afyonkarahisar'da yaptı. Yerel seçimlerde kendi adayını çıkaracağını açıklayan Akşener'in açıklamalarından sonra İstanbul ve Ankara'nın seçimlerde AK Parti'ye geçip geçmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Abone ol

CHP ve İYİ Parti, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesi ittifak kurmuş ve bu sayede 2 büyükşehir CHP'ye geçmişti.

İYİ Parti ve CHP arasında kurulan ittifakla alınan Ankara ve İstanbul 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde yine CHP'de kalacak mı, yoksa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugünkü açıklamalarının ardından dağılan ittifakla beraber bu büyükşehirler AK Parti'ye mi geçecek?

İşte Akşener'in açıklamalarından sonra merak edilen bu soruya dair detaylar...

"TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan mağlubiyet için özür dileyen Meral Akşener, "Türk milletinden sizlerden özür diliyorum. Aziz milletim, sizlerden özür diliyorum. Milletimizin omuzlarında taşıdığı bu umudu, bu iki arkadaşımızın milletimizin bu çağrısına kulak vereceğini düşündüm. Allah'ım şahittir ki ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım. Milletimiz kazanabilsin diye yaptım. Onlar adına da özür diliyorum. Biz bundan sonra yine ve yeniden Türkiye kazansın diye tüm fedakarlığı yapacağız. Bu fedakarlıktan sadece milletimizin yararlandığından emin olacağız. Milletimizin bu fedakarlıklarının boşa düşmesini engelleyeceğiz. Hesapçı zihniyetlere yemin ediyorum ki geçit vermeyeceğiz. Kendisine kariyer kovalayanlar için harcayacak mesaimiz yok." dedi. 

"REKABET ORTAMI YARATALIM"

2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere bir partiyle ittifak kurarak değil, İYİ Parti olarak tek başına gireceğini söyleyen ve bütün partilere bu konuda çağrıda bulunan Akşener, "Gelin hep birlikte vatandaşlarımızın yerel özelliklerini yansıtacağız bir rekabet ortamı yaratalım. Gelin tüm siyasi partiler her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim. Biz varız. Sizleri de bekleriz. Yerel özellikler ve talepler doğrultusunda iş birliği olabilir bütün siyasi partiler, Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli, sayın Kılıçdaroğlu haydi her birimiz ayrı ayrı girelim." ifadelerini kullandı.

Akşener, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"2023 seçimlerini çantada keklik görenler, yerel seçimleri ittifaklara çekmek istiyorlar. Yerel seçimler çoğulcuların yaşadığı yerdir. 2019 yerel seçimlerinde ittifak kurduk ve başarılı olduk. Yerel seçimi bir genel Seçim çerçevesinde okumadan, milletimizin iradesinin teciline olanak sağlayacağız."

İzmir'de yangın tatbikatı! Bazı yollar trafiğe kapatılacak Gündem Memur-emekli zammında gözler hakem heyetinde Ekonomi Kahramanmaraş'ta deprem Gündem Deprem bölgesinde çalışacak usta bulunamıyor! Yevmiyeler yetersiz kaldı Gündem