İsveç'teki alçak provokasyonu yapan şahıs: İstediğim tam olarak buydu

Dün Türkiye'nin Stocholm büyükelçiliği önünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik alçakça bir provokasyon yapıldı. Eylemi yapan şahsın röportajını İsveç basını manşetlerine taşırken, gelen tepkilerden memnun olduğunu belirten Lucas Ljungkvist, "İstediğim tam olarak buydu" dedi.

Abone ol

NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç, yine büyük bir provokasyona sahne oldu.

ALÇAKÇA EYLEM YAPTI, İSVEÇ POLİSİ KORUDU!

Dün öğlen saatlerinde İsveç'in başkenti Stockholm'de yer alan Türkiye büyükelçiliği önünde İsveç polisinin koruması altında yapılan çirkin eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alındı.
Adının 'Lucas Ljungkvist' olduğu öğrenilen provokatör Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde konuşmalar yaptıktan sonra kendi yaptığı Erdoğan maketini ateşe verdi.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Türkiye'nin provokatif eyleme tepkisi sert oldu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz.' denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İsveç’in gerek seçilmiş yöneticilerimize yönelik olarak anılan ülkede sistematik şekilde sürdürülen tahkir edici bu eylemleri gerek terör örgütlerinin devam eden propaganda faaliyetlerini önlemesi, Türk toplumunun temel beklentisidir."

AK PARTİ'Lİ İSİMLERDE TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de çirkin provokasyona tepki geldi. Çelik katıldığı bir televizyon programında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye gibi büyük bir ülke faşizm saldırısı tarafından hedef alınırken NATO'ya üye olmak isteyen ülke buna sessiz kalmaktadır. Türkiye'nin İsveç'ten talepleri aslında NATO'nun ilkeleri bakımından da ilkeler çerçevesinde taleplerdir. Bizim ilgilendiğimiz kısım İsveç makamlarının durumudur. Tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Egemen bir ülke olarak bunları engelleyin. Birtakım odaklar İsveç'in NATO'ya üye olmasını engelliyorsa İsveç'in bu eylemleri engellemesi lazım. Cumhurbaşkanımız defalarca açıkladı, NATO'nun genişlemesini savunuyoruz. İlkesel olarak savunuyoruz. Bu eylemler üzerinden hedef alınan sadece Türkiye Cumhuriyeti olmuyor. Maalesef demokrasiler ortak bir platform oluşturmakta zorlanıyorlar. Avrupa'da tüm faşist hareketlere entegre hareket ediyor. Demokratik değerleri yok etmeye çalışıyorlar. Erdoğan karşıtlığı, matruşka olarak düşünürseniz, en tepeye Erdoğan karşıtlığını yerleştiriyorlar altından Türkiye çıkıyor...

"İSTEDİĞİM TAM OLARAK BUYDU"

Aftonbladet gazetesi söz konusu eylemin Türkiye'nin tepkisine neden olduğunu belirterek "Organizatörün istediği de buydu" ifadelerini kullandı.
Gazeteye konuşan Lucas Ljungkvist her şeyin planladığı gibi gittiğini belirtti ve "Her şeyi tek başıma yaptım. Giydirdiğim, 180 santimetrelik Erdoğan'ı temsil eden bir bebeğim vardı, onu ateşe verdim" dedi.
Türkiye'den gelen tepkilerin kendini memnun ettiğini belirten provokatör, "Ulaşmak istediğim şey tam olarak buydu. Eğer eylemim İsveç'in NATO dışında kalmasına izin verecekse bu doğru yolda olduğumu gösterir" dedi.

"NATO ÜYELİĞİ İÇİN UMUTLAR DEVAM EDİYOR"

Aftonbladet Türkiye parlamentosunun 1 Ekim'de açılacağını belirterek İsveç'in NATO üyeliğinin en kısa sürede onaylanacağı yönünde umutlar olduğunu belirterek Ljungkvist'in Erdoğan'ın tepkisini çekmeye çalıştığını yazdı.

DAHA ÖNCE DE KURAN YAKMA EYLEMİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

Bu Lucas Ljungkvist'in Türkiye'ye yönelik ilk çirkin girişimi değil. Provokatör daha önce de 'kuran yakma' eylemi gerçekleştirmek için İsveç polisine başvuruda bulunmuştu.

29 yaşındaki Ljungkvist daha önce İsveç basınına yaptığı açıklamada amacının İsveç'in NATO üyeliğinin önüne geçmek olduğunu belirtmiş ve "Bu benim Erdoğan'ı görmek istememle ilgili" ifadesini kullanmıştı.

'Titan' film oluyor Gündem DEVA Partisi'nin yerel seçim kararı belli oldu Gündem Bodrum'da korkutan deprem Gündem Saniye saniye altın takip edilecek uygulama geliştirildi Ekonomi