İsveç'te yeni bir PKK provokasyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldılar

İsveç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan bir gösteriye daha sahne oldu. Terör örgütü destekçilerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzüne benzetilen bir kuklanın başını ipte sallandırdıkları, Erdoğan'a benzetilen bir diğer kuklanın eline de terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçası tutturdukları görüldü.

Abone ol

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan bir gösteri daha düzenledi.

NATO ANLAŞMASININ İPTALİNİ İSTEDİLER
Başkent Stockholm'de Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan terör örgütü PKK/YPG destekçileri, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptalini istedi.

Terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçaları taşıyan ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan terör örgütü destekçilerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzüne benzetilen bir kuklanın başını ipte sallandırdıkları görüldü.

POLİS EŞLİĞİNDE GÖSTERİ
Polis eşliğinde gösteri yapan terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Medbargare Platsen bölgesine kadar yürüdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A BENZETİLEN MAKETİ AYAKLARINDAN ASMIŞLARDI
Başkent Stockholm'de 11 Ocak'ta tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmış ve görüntüsünü sosyal medyadan paylaşmıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ÜÇLÜ AHİTNAME TAAHHÜDÜNÜN AÇIK İHLALİDİR
Dışişleri Bakanlığı, İsveç’te PKK iltisaklı gruplarca düzenlenen provokasyon hakkında açıklama yaptı.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklama söyle:

"İsveç’in başkenti Stokholm’de bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıya izin verilmesinin hemen ardından bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz.

Bu eylem, terör örgütlerinin propagandasının engellenmesine dair, İsveç’in de imzacı olduğu, Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir.

Üçlü Ahitname’deki taahhütlere bağlı olunduğunu söylemek ile bu taahhütleri yerine getirmek iki ayrı husustur. İsveç’ten, Üçlü Ahitname’deki taahhütleri uyarınca özellikle terörizmle mücadele alanında söylemin ötesinde, somut ve etkili adımlar atmasını beklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SİHA tepkisi: Hazımsızlığın ilk değil en son örneğidir Gündem İsveç'te Kur'an-ı Kerim yaktılar: Siyasilerden art arda tepkiler Gündem Çok konuşulan fotoğrafla ilgili ilk açıklama Gündem Eren Abluka Sonbahar-Kış-23 operasyonu başlatıldı Gündem