İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakanlara Mardinli gençlerden İslam'a yaraşır şekilde gül dağıtılarak tepki verildi

İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması şeklinde gerçekleştirilen skandal eyleme Türkiye'den sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir grup genç İslam'a yaraşır şekilde Mardin'deki kiliselere gül dağıtarak tepkisini gösterdi. Gül dağıtan gençlerden İbrahim Halil Yetim, Peygamber efendimizin önerisini dinlemeye karar verdiklerini dile getirerek gösterdiklerini tepki hakkında "İslamiyet öyle bir dindir ki, sizi öldürmeye gelen dahi sizle dirilir" dedi.

Abone ol

İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması şeklinde gerçekleştirilen skandal eyleme Türkiye'den sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir grup genç çok konuşulacak bir şekilde karşılık verdi. Mardin'de gençler tek tek kiliseleri gezip gül dağıttı. Öte yandan İstanbul'daki İsveç Konsolosluğu önünde toplanan gruba konsolosluk çalışanları "Kitap yakan aptalın fikirlerini paylaşmıyoruz" yazılı notla yanıt verdi.

İsveç'te aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan dün Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuranı Kerim yaktı. Skandal gösteriye dinlerin ve dillerin şehri Mardin'den akıllarda kalacak çok anlamlı bir tepki geldi. Bir grup genç hoşgörü kenti Mardin'deki kiliseleri tek tek gezerek farklı din temsilcilerine gül dağıttı.

Gül dağıtan gençlerden İbrahim Halil Yetim, “Dün İsveç’te yaşanılan hadise ile alakalı Müslüman gençler olarak nasıl bir tepki verebiliriz diye düşündük. Peygamber efendimizin önerisine karar verdik. Bugün kiliseleri ziyaret edip Müslümanlık algısına yakışır bir şekilde tepkimizi dile getireceğiz. Kendilerine gül dağıtacağız. İslamiyet öyle bir dindir ki, sizi öldürmeye gelen dahi sizle dirilir" sözlerini dile getirdi.

Bir diğer yandan Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakmasına tepki olarak Beyoğlu Tünel'deki İsveç Konsolosluğu önünde eylemler yapıldı. Saat 15.00'ten sonra konsolosluk binasının camına çalışanlar tarafından kağıt asıldı.

Asılan kağıtta "Kitap yakan aptalın fikirlerini paylaşmıyoruz" cümlelerine yer verildi.

Akşener'den İsveç'e tepki Gündem BDDK Başkanı Akben'in ağabeyi vefat etti Gündem AK Parti'den seçim ve EYT açıklaması! EYT ne zaman yasalaşacak? Gündem Son dakika: Diyarbakır'da "Eren Abluka-24" operasyonu başladı Gündem